ТОП-5 сімейних авто з пробігом і хорошим показником безпеки

0
643
Щоб підібрати сімейний авто, яке підійде для щоденної експлуатації, потрібно звертати увагу на наявність подушок безпеки, ременів, фіксаторів для установки дитячих крісел, надійність, місткість багажника, а також економічність і рівень комфорту.

Для комфортних сімейних поїздок по місту або автопутешествий потрібна містка і надійна машина з високим рівнем безпеки. Як правило, вибір зупиняється на практичних кросовери, мінівенах і позашляховиках, які мають об’ємні багажники, високий кліренс і часто три ряди сидінь. Згідно з даними п’ятизіркового рейтингової системи від Euro NCAP можна виділити ТОП-5 безпечних авто для великої родини.

Що повинно бути в автомобілі для сім’ї

Оскільки автомобілі мають різні технічні характеристики, оснащення та модифікацію, не може бути вибраний одну машину, яка ідеально підійде кожному. У сім’ях з різною кількістю дітей, домашніми тваринами та хобі будуть відрізнятися і вимоги до авто. Тому при виборі машини потрібно враховувати кількість дітей, сценарії експлуатації, а також кількість багажу, яке потрібно перевозити.

Щоб підібрати сімейний авто, яке підійде для щоденної експлуатації, потрібно звертати увагу на наявність подушок безпеки, ременів, фіксаторів для установки дитячих крісел, надійність, місткість багажника, а також економічність і рівень комфорту. Які машини підходять під ці критерії і доступні на вторинному ринку, пише «tarantas.news».

Kia Sorento II Рестайлінг

Автомобіль від корейського автовиробника є повноцінним транспортом для сімейних людей. Позашляховик відрізняється високим кліренсом і хорошою прохідністю, містким салоном, який має складні задні сидіння для перевезення великих вантажів, а також третій ряд сидінь в окремих модифікаціях. Повнопривідна машина, оснащена 2,4-літровим бензиновим двигуном потужністю 175 к.с., поставляється з 6-ти ступінчастою механічною і автоматичною коробкою передач.

Kia Sorento II Рестайлінг за рейтинговою системою Euro NCAP отримала 5 зірок з 5 по безпеці. Автомобіль оснащений передніми подушками безпеки водія і пасажира, бічними подушками для захисту голови для всіх пасажирів, а також подушками для захисту грудної клітки водія і переднього пасажира. Машина має систему Isofix для надійної фіксації дитячих крісел. Згідно порталу Euro NCAP, ефективність автомобіля при зіткненні дозволяє убезпечити водія і пасажирів на 87%, а пристебнутих дітей на 84%.

Subaru Outback IV Рестайлінг

Японський універсал, оснащений повним приводом, відрізняється прохідністю і місткістю. Автомобіль оснащений рейлінгами на даху для кріплення додаткового вантажного відсіку, а також функціональним багажником, ємність якого налічує 500 літрів. В авто передбачена можливість складання задніх сидінь для перевезення габаритного вантажу.

Subaru Outback IV, який доступний з моторами 2,5 і 3,6 літра і варіатором, за рейтинговою системою Euro NCAP був оцінений на 5 зірок з 5. Автомобіль безпечний для водія, пасажирів і пішоходів: безпека оцінюється на 85, 87 і 70% відповідно. У машині присутні передні і бічні подушки для водія і пасажирів, а також преднатяжители і обмежувача навантаження ременя. Завдяки системі Isofix в Subaru Outback можна з легкість зафіксувати будь-яке дитяче крісло.

Volkswagen Sharan II

Volkswagen Sharan II – популярний 5, 6 або 7 місцевий мінівен, який дозволить вільно розмістити велику родину і речі, і відправитися в автоподорож або в поїздку по місту. Під капотом встановлено кілька моторів, які можна вибрати залежно від умов експлуатації, стилю водіння. У машину встановлюється двигун 1.4 TSI потужністю 150 к.с, а також два мотори об’ємом 2,0 літра: 2,0 TSI потужністю 200 к.с, а також 2,0 TDi потужністю 140 або 170 к.с. паливною системою Common Rail. Всі силові агрегати працюють в парі з 6-ступінчастою МКПП або з 6-ступінчастим «роботом» DSG з подвійним зчепленням.

Відповідним для сім’ї автомобіль роблять задні двері, які стали розсувними. Вони забезпечують хороший доступ до заднього ряду сидінь, що дозволяє легко розмістити дитячі крісла, покласти вантаж. Перевезення великогабаритних речей сприяє задній диван, який легко складається.

Згідно рейтинговою системою Euro NCAP, автомобіль набрав 5 зірок з 5. Він забезпечує захист водія і дорослих пасажирів на 96%, дітей на 80%, а також пішоходів на 46%. У машині передбачені передні подушки безпеки, подушки для захисту колін, голови і грудної клітини. На задньому ряді сидінь передбачена система Isofix для фіксації дитячого крісла.

Hyundai Santa Fe III

Середньорозмірний кросовер продається з двома моторами – бензиновим 2,4 літра на 175 л. с. і дизельним 2,2 літра на 197 сил. На версіях Grand варто бензиновий двигун об’ємом 3,3 літра на 270 л.с., однак таких машин на вторинному ринку небагато: низький попит пояснюється високим податком. Hyundai Santa Fe III доступний з шестиступінчастою МКПП і АКПП.

Автомобіль відрізняється комфортним салоном, де кожен ряд сидінь можна регулювати під габарити пасажира. У машині великий багажник об’ємом 585 літрів, який збільшується до 1680 літрів при складених задніх сидіннях.

Згідно з рейтингом Euro NCAP, машина безпечна на 5 зірок з 5. Вона захищає водія і дорослих пасажирів на 96 і 89% відповідно, дитини на 89%, пішоходів на 71%. В автомобілі присутні передні і бічні подушки безпеки, які захищають коліна, голову і грудну клітку. Система Isofix доступна на задньому ряді сидінь.

Ford Galaxy II Рестайлінг

Мінівен від американської компанії відрізняється просторими габаритами і надійністю. Завдяки 7-місцевому салону машину можна розглядати для сімейних автопутешествий на будь-які відстані. Задні сидіння допоможуть з комфортом розмістити різнорозмірними багаж. Ford Galaxy II доступний з бензиновими моторами 2,0 літра на 145 і 200 к.с. і 2,3-літровим на 161 силу, а також з дизельною силовою установкою об’ємом 2,0 літра, що видає 140 сил. Великий вибір двигунів допоможе підібрати автомобіль з урахуванням умов експлуатації.

Рейтингова система Euro NCAP оцінила безпеку сімейного мінівена Ford Galaxy II на 5 зірок з 5. При цьому машина добре захищає не тільки водія, пасажира і дитини на 87%, але і пішохода: згідно з рейтингом, авто безпечно на 79%.

Автомобіль також має відмінну оснащеність: передні і бічні подушки безпеки, що захищають водія, пасажирів на передніх і задніх кріслах. Машина забезпечує захист колін, голови і грудної клітини. Тут присутній система Isofix для фіксації дитячого крісла, преднатяжители і обмежувач навантаження ременя.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!