Компанія Lamborghini офіційно показала новий суперкар

Прем'єра нового Countach з індексом LPI 800-4 відбулася на автомобільній виставці Quail: A Motorsports Gathering в США. Демонстрація суперкара приурочена до 50-річчя з моменту дебюту культового прототипу Lamborghini Countach на Женевському автосалоні в 1971 році.

0
312

Сучасний Countach LPI 800-4 багато в чому схожий на свого предка – у нього горизонтальні фари, трапецієподібні форми кришки багажного відділення і лобового скла. Також до прототипу відсилає лаконічний передній бампер з маленькими повітрозабірниками.

Ширші повітроводи, прорізи за дверима, а також панорамний дах з електрохромного скла у формі тунелю Periscopio є сучасним прочитанням деталей класичного суперкара. На кормі також є відсилання до оригіналу «чотирьохствольного» вихлопу і вуглипластиковий дифузор. Не варто забувати про ліхтарі, за якими легко згадати машину-донора. Колісні диски застосовані пятиспицеві і різного посадкового діаметра: 20 дюймів попереду і 21 дюйм ззаду.

Перші Lamborghini Countach могли обходитися без антикрила, так що в сучасній моделі його теж вирішили не ставити – напевно його додадуть в наступних спеціальних версіях.

З технічної точки зору Lamborghini Countach LPI 800-4 схожий на купе Aventador і Sian. У базу поклали вуглипластиковий монокок, до якого прикріплені алюмінієві підрамники з дворичажнимипідвісками разом з поперечно розташованими адаптивними амортизаторами з магнетореологіческой рідиною.

Суперкар під капотом ховає силову установку, що включає в себе 6,5-літровий “атмосферник” V12 і доповнену 48-вольтів гібридну систему на суперконденсаторів. Індекс 800 в назві говорить про сумарної потужності (вона трохи округлена), а цифра 4 – повний привід. Електричний двигун виробляє 34 л. с., а бензиновий – 780. Загальна потужність складе 814 к. с. Електромотор працює в парі з роботизованою 7-ступінчастою коробкою ISR.

Інтер’єр у Countach LPI 800-4 вирішили уніфікувати з моделлю Sian. На центральному тунелі відзначимо великий тачскрін, керуючий практично всіма системами. Салон оброблений чорною і червоною шкірою, проте в Lamborghini зможуть задовольнити будь-які примхи замовника. Також виділимо електрохромноє скло даху, яке при одному натисканні кнопки можна зробити прозорим.

Оригінальний Lamborghini Countach проводився 26 років з 1974 року, за цей час на заводі в Сант-Агаті-Болоньєзе зібрали 1983 автомобіля. Але новий Countach LPI 800-4 потрібно набагато більше часу, модель більш унікальна – запланована обмежена серія з 112 машин. Поставки споживачам моделей почнуться в першому кварталі 2022 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!