Авто

Tesla Model Y китайського виробництва продаватимуть в Європі

Share

Постачання машин з Китаю триватимуть поки не запрацює новий завод Giga Berlin.

Електричні кросовери Tesla Model Y китайбського випуску з’являться в Європі. Таке рішення було прийнято в зв’язку з затримкою старту виробництва на новому заводі Giga Berlin.

Згідно з офіційною інформацією, перші машини клієнти отримають у вересні цього року. Вони всі будуть мати маркування MIC (Made in China). Можна привести в приклад дилерів з Бельгії, які запевняють, що перша партія машин прибуде до місцевого порту 17 серпня.

Зрозуміло, Tesla китайського випуску будуть поставлятися в Європу не від хорошого життя. Німецький завод Giga Berlin затримується зі стартом виробництва. Відзначається, що тепер він почне свою діяльність не раніше кінця 2021 року.

Нагадаємо, що електрокросовер Tesla Model Y почав сходити з конвеєра заводу в Каліфорнії на початку 2020 року. Машини китайського випуску з’явилися в січні 2021-го, коли запрацювало підприємство Giga Shanghai.

Відзначимо, за запевненням виробника, як тільки Giga Berlin почне свою роботу, електромобілі китайського випуску виявляться просто не потрібні. Крім того, німецькі Model Y отримають батареї нового формфактора 4680. А це означає, що автомобіль буде мати кращі характеристики запасу ходу.

Дещо раніше виробник підняв прайс на кросовер початкового рівня, але тільки на початкову комплектацію. Тепер покупцеві доведеться розпрощатися з майже 54 тисячами доларів. Топовий варіант було вирішено залишити без коригування цінника, тому він і коштує ту ж $61 тисячу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Volkswagen збирається випустити новий пікап

Останнім часом активізувалися чутки про відновлення Volkswagen робіт над створенням пікапа Tarok. Ця модель, представлена ​​як концепт на Автосалоні…

12.05.2024

Сім причин, чому не варто купувати автомобіль із варіатором

Які складнощі можуть виникнути із варіатором. Популяризація варіаторів пояснюється тим, що такий тип трансмісії дешевший…

12.05.2024

Мотор Toyota вибухнув на пробігу 800 км: ремонт машини обійдеться власнику дорожче за покупку нової

Всім відомо, що автомобілі Toyota дуже надійні, але навіть вони не застраховані від поломок, спричинених…

12.05.2024

Названо преміальні автомобілі з найнижчими витратами на техобслуговування

Преміальні автомобілі пропонують набагато більш високий рівень якості інтер'єру та передові технології, ніж машини з…

12.05.2024

Опубліковано фото загадкової версії Dacia

Новий бюджетний кросовер Dacia Duster третього покоління вже повністю розсекретили офіційно та показали на фото, більше…

11.05.2024

Найгірші кросовери з пробігом: рейтинг

Популярність кросоверів стрімко зростає, а отже, питання вибору правильного транспортного засобу стає дедалі актуальнішим, адже…

11.05.2024