Tesla Model Y китайського виробництва продаватимуть в Європі

0
415

Постачання машин з Китаю триватимуть поки не запрацює новий завод Giga Berlin.

Електричні кросовери Tesla Model Y китайбського випуску з’являться в Європі. Таке рішення було прийнято в зв’язку з затримкою старту виробництва на новому заводі Giga Berlin.

Згідно з офіційною інформацією, перші машини клієнти отримають у вересні цього року. Вони всі будуть мати маркування MIC (Made in China). Можна привести в приклад дилерів з Бельгії, які запевняють, що перша партія машин прибуде до місцевого порту 17 серпня.

Зрозуміло, Tesla китайського випуску будуть поставлятися в Європу не від хорошого життя. Німецький завод Giga Berlin затримується зі стартом виробництва. Відзначається, що тепер він почне свою діяльність не раніше кінця 2021 року.

Нагадаємо, що електрокросовер Tesla Model Y почав сходити з конвеєра заводу в Каліфорнії на початку 2020 року. Машини китайського випуску з’явилися в січні 2021-го, коли запрацювало підприємство Giga Shanghai.

Відзначимо, за запевненням виробника, як тільки Giga Berlin почне свою роботу, електромобілі китайського випуску виявляться просто не потрібні. Крім того, німецькі Model Y отримають батареї нового формфактора 4680. А це означає, що автомобіль буде мати кращі характеристики запасу ходу.

Дещо раніше виробник підняв прайс на кросовер початкового рівня, але тільки на початкову комплектацію. Тепер покупцеві доведеться розпрощатися з майже 54 тисячами доларів. Топовий варіант було вирішено залишити без коригування цінника, тому він і коштує ту ж $61 тисячу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!