Новий електромобіль Xbus з Німеччини: у нього чарівний дизайн та невеликий цінник

0
2346

Німецький стартап Electric Brands представив компактний електромобіль для бездоріжжя Xbus – це невеликий мікроавтобус вагонного компонування, який дизайном пропорціями та високою посадкою дуже нагадує класичний Volkswagen T1, відомий як “Буллі”. Новинку анонсували під ім’ям eBussy ще в листопаді 2020-го, але тоді вона існувала тільки у вигляді комп’ютерних моделей, зараз же показано функціональні передсерійні прототипи.

За габаритами машина помітно компактніша за Транспортер: довжина, ширина та висота становлять 3945, 1633 і 1963 мм відповідно. Колісна база – 2200 мм, але кліренс цілком серйозний – 200-205 мм.

Юридично Xbus – це не автомобіль, а мото транспорт: машина сертифікована за класом важких квадріциклів L7e. Xbus не випадково “загнли” в рамки цього класу – квадріцікли набагато дешевше сертифікувати, і вимоги щодо пасивної та активної безпеки до них набагато ліберальніші.

За сертифікаційним правилам вага квадріцікла (без урахування батарей для електричних моделей) не повинна перевищувати 450 кг (600 кг – для модифікацій, призначених для перевезення вантажу), потужність двигуна – не більше 15 кВт (20 к.с.). У новинці застосовуються чотири мотор-колеса, які в сумі розвивають номінально якраз 20 к.с., але пікова віддача помітно вища – 76 к.с. Максимальна швидкість – 100 км/год. Запас ходу на одному заряді досягає 200 км з базовою батареєю об`ємом 10 кВт*год. Як опція пропонується блок акумуляторів на 30 кВт*год з пропорційним збільшенням пробігу (до 600 км). Передбачені вбудовані сонячні панелі, які допоможуть виробляти електрику.

Модульна конструкція кузова дозволяє трансформувати Xbus в різні види транспортних засобів: мікроавтобус, кемпер, робоча вантажівка і т.д. Виробник планує продавати додаткові модулі, щоб розширити функціональність електромобіля.

Кузов буса зроблений за каркасно-панельною технологією: несуча структура зварена зі сталевих труб, зовнішні панелі відформовані зі склопластика.

Electric Brands вже приймає замовлення. У “базі” Xbus коштує €17 380. Запуск виробництва запланований на середину 2022 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.