Прототип електромобіля Lightyear One з сонячними батареями побив рекорд автономності в 710 км

0
95

У найближчому майбутньому в галузі будуть електромобілі і машини, що працюють на водні. Але в електрифікації є ще одна технологія, хоча і не настільки розвинена. Йдеться про сонячних автомобілях.

Lightyear One наближається до виходу на ринок. На даний момент прототипи досягли найвищого максимальної дальності. Голландці відкриють книги замовлень до кінця року, так що вони вже знаходяться на етапі перевірки автономності моделі. Новинка буде продаватися обмеженою серією в 2022 році.

Новий автомобіль на сонячних батареях подолав не менше 710 кілометрів з повністю зарядженою батареєю. При цьому є одна особлива деталь, яку слід враховувати: максимальна швидкість під час тесту склала 85 км / г, подолавши шлях за 9 годин.

Тест також дозволив перевірити роботу сонячних модулів, потужність батареї, енергоспоживання системи охолодження, колісних двигунів і керуючого програмного забезпечення всієї збірки. Голландці заявили, що результати цих випробувань показують, що ми створюємо найефективніший електромобіль в світі.

Ємність акумулятора становить 60 кВтг, особливо з урахуванням того, що на ринку немає електромобіля, який з акумулятором такої ємності досяг би за аналогічний показник автономії. Крім того, частина кузова заповнена сонячними батареями, щоб заряджати машину під час руху.

На наступному етапі інженери Lightyear шукатимуть показник дальності, близький до показника, досягнутого на швидкостях шосе, що означає зниження енергоспоживання нижче 85 Втг / км. Завдання, на яку у них ще є час, якщо врахувати, що перші 946 одиниць будуть запущені у виробництво в першій половині 2021 року. Ціна може скласти 150 000 євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!