Авто

Як українців обманюють при продажі б/у авто з Німеччини

Share

В Україні існують думку, що в Німеччині продають тільки чесні б / у авто. Однак насправді це міф. Німецька педантичність і законослухняність розчиняється в повітрі, як тільки справа доходить до продажу машин, пише АвтоПортал.

Насправді серед німців шахрайство з показниками одометра також поширене, як і в Україні. Великий пробіг відлякує потенційних покупців і знижує вартість машини. У ФРН немає загальнодоступних баз даних пробігу автомобілів, і місцеві продавці охоче цим користується – особливо в тих випадках, коли авто має «піти» за кордон. Так що досить часто, ще до того, як машина поїдемо до нового власника в іншу країну, її пробіг повертають до «чарівної» для майбутнього покупця цифри в 140-170 000 кілометрів. Звичайну «скручування» проводять безпосередньо перед перетином кордону.

За оцінками німецьких експертів, скручений пробіг на вторинному ринку мають близько 1/3 автомобілів, а середня вартість машини завищена на 3 000 євро. Передбачуваний збиток клієнтам в результаті невиправданого ціноутворення оцінюється в 6-7 мільярдів євро в рік. Німецький автоклуб ADAC неодноразово закликав до змін як в правилах, так і в рішеннях, які використовуються виробниками, які поклали б край цій практиці. В наш час з технічної точки зору вирішити проблему «скруток» не є незбагненною завданням, проте поки справа не рушила з мертвої точки.

Цікаві дані надає одна компанія, яка спеціалізується на діагностичних додатках, за допомогою яких можна не тільки перевірити робочі параметри автомобіля або прочитати коди помилок в автомобілі, але і дізнатися реальний пробіг машини.

Це програмне забезпечення порівнює свідчення пробігу з іншими параметрами, що зберігаються в різних електронних модулях автомобіля, таких як кількість годин роботи двигуна або записи так званого зависання кадру (дані про обставини, при яких код помилки зберігається в пам’ять контролера).

Так, ось, на основі тестів, проведених користувачами одного з програмних забезпечень, серед іншого було виявлено, що шахрайство з показниками одометра найчастіше зустрічаються в автомобілях Mercedes, BMW, Toyota і Volkswagen.

Зокрема, маніпуляції були виявлені у:

  • 14,0% автомобілів Mercedes
  • 9,4% автомобілів BMW
  • 8,4% автомобілів Toyota
  • 7,2% автомобілів VW
  • 5,6% автомобілів Porsche.

На скільки було скинуто пробіг?

  • 34%: від 40 до 60 тис. Км
  • 28%: від 20 до 40 тис. Км
  • 17%: від 60 до 80 тис. Км
  • 18%: понад 80 000 км.

Однак слід зазначити, що програми не здатні виявляти скручений пробіг, якщо роботу проводили профі, які використовують сучасне обладнання і прекрасно знають, в яких модулях знаходяться параметри, що дозволяють встановити істинний пробіг.

Купуючи б / у авто з Німеччини не потрібно сподіватися на те, що це буде ідеальна машина з чесної історією. Абсолютно будь-яку «залізну конячку» з пробіг обов’язково потрібно перевіряти перед здійсненням операції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024

Tesla Model Y залишається найпопулярнішою моделлю американської марки

Tesla Cybertruck став одним із найбільш значних запусків в автомобільній індустрії США минулого року, не…

02.05.2024