Найбезпечніші автомобілі в разі аварії за версією EuroNCA

0
1211

В останні роки нові автомобілі, крім прийняття більш мінімалістських і привабливих конструкцій, також включили безліч систем, які допомагають спростити водіння і значно підвищити безпеку під час поїздок. Тому водії тепер, при покупці автомобіля, дбають не тільки про естетику, двигун або споживання, але хочуть бути поінформовані про те, які автомобілі найбільш безпечні в разі аварії.

У цьому контексті Європейський орган EuroNCAP грає ключову роль, оскільки його робота зосереджена на оцінці безпеки різних моделей автомобілів за допомогою випробувань, які з кожним роком стають все більш вимогливими. Його робота повністю незалежна, тому він головний і найнадійніше джерело інформації про те, які транспортні засоби пропонують кращі гарантії безпеки у разі аварії.

Бренд Volkswagen є одним з кращих в цьому рейтингу. В цілому німецькі автомобілі захоплюють 3 з 7 категорій EuroNCAP, позиціонуючи себе як найбезпечніші автомобілі. Зокрема, розглядаються області – це захист дорослих пасажирів, захист дітей, захист пішоходів і системи безпеки.

Рейтинг безпеки в автомобілях:

1. Volkswagen Arteon: в сегменті E, який відповідає седанам, модель Volkswagen Arteon позиціонується як саме високо оцінена. Цей автомобіль отримав 96% в захисті дорослих, 85% в захисті дітей, 85% в захисті пішоходів та 82% в системах безпеки.

2. Volvo XC60: цей виробник також завжди процвітав в розробці систем безпеки, про що свідчить його оцінка в аналізі EuroNCAP. Зокрема, позашляховик середнього розміру Volvo XC60 отримав 98% в захисті дорослих пасажирів, 87% в захисті дітей пасажирів, 76% в захисті пішоходів та 95% в системах безпеки.

3. Volkswagen T-Roc: в категорії позашляховиків невеликого розміру провідною моделлю в плані безпеки є Volkswagen T-Roc. Його захист дорослих і дітей значна (96% і 87% відповідно), хоча інші оцінки трохи нижче: 79% із захисту пішоходів і 71% в порівнянні з системами безпеки, які він включає в себе в стандартній комплектації.

4. Volkswagen Polo: це один з найбільш міфічних автомобілів, і завдяки своїй комплектації і якості це найнадійніша модель в сегменті B. Оцінка по захисту дорослих становить 96%, у дітей-85%, у пішоходів-76%, а в системах безпеки -59%. При останньою оцінкою цей відсоток є відносно низьким, оскільки деякі аспекти допомоги в керуванні можуть бути поліпшені.

5. Opel Crossland X: це найбезпечніший маленький мінівен. Після проведених випробувань отримані оцінки склали 85% по захисту дорослих, 84% дітей, 62% пішоходів і 57% по системам безпеки.

6. Subaru XV: в групі сімейних автомобілів середнього розміру, Subaru XV є життєздатним варіантом. Його високий бал полягає в захисті дорослих пасажирів (94%) і дітей (89%). З іншого боку, в захисті пішоходів він отримав 84%, а в системах безпеки 68%.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!