Dacia Logan очолила ТОП-5 найбільш проблемних автомобілів з пробігом в 2021 році

0
313

Німецька «Асоціація технічного нагляду» (VdTUV), яка вважається однією з найбільш шанованих організацій в Європі, представила черговий рейтинг надійності вживаних автомобілів, офіційно реалізуються в Німеччині.

Даний рейтинг надійності уживаних автомобілів складався на основі даних технічного огляду і обслуговування, а також на кількості поломок при тому чи іншому пробігу. Всього було перевірено близько 9 млн автомобілів з пробігом.

Даний рейтинг становить інтерес не тільки для європейських, але і для українських автолюбителів, оскільки в нашій країні, як правило, продаються ті ж самі моделі, причому або взагалі без будь-яких змін.

Відкриває список найбільш проблемних авто з пробігом Dacia (Renault) Logan . Ця модель, як не дивно, стала абсолютним лідером. У віці 2-3 років (друге покоління) його індекс відмов становив 10,4 / 56, тобто 10,4% відмов при середньому пробігу 56 000 кілометрів. Більш вікові екземпляри не поступаються за кількістю поломок. При цьому важливо відзначити, що на європейському ринку автомобілі Dacia оснащуються лінійкою моторів TCe, яка в Україні представлена єдиним агрегатом TCe 150 (ставиться на Arkana, Duster, Kaptur). У нас же Logan оснащується виключно «атмосферником».

Умовне друге місце антирейтингу слід віддати Volkswagen Passat , який теж відзначився в двох вікових групах (попереднє покоління моделі). Коли автомобілю виповнюється 4-5 років, індекс відмов становить 19,8 / 90, а при досягненні віку 6-7 років індекс збільшується до 25,3 / 120. Модель для російського ринку в технічному плані не відрізнялася від європейських.

Наступна в списку – Mazda 6 . Цей автомобіль, згідно з даними TÜV, часто ламається тільки на невеликих пробігах. Індекс відмов у віці 2-3 років становить 8,5 / 52. Йдеться про рестайлінгової версії поточного покоління. Вона вийшла (в тому числі і на наш ринок) в 2018 році. Примітно, що в більш вікової категорії автомобілів (коли продавався дорестайлінговий варіант) шістки немає.

В умовний антирейтинг потрапив і «старенький» Hyundai Tucson (ix35). У віці 10-11 років ця модель ламається в 34% випадків при середньому пробігу 130 000 км (34/130). На ринку України кросовер відомий під індексом ix35. З 2010 по 2015 роки поставлявся до нас з Кореї і Європи. Замикає ТОП-5 Nissan Qashqai першого покоління. У віці 10-11 років індекс його відмов становив 32,9 / 136.

Відзначимо, що абсолютним лідером рейтингу надійності уживаних автомобілів «TUV 2021» став преміальний кросовер Mercedes-Benz GLC – саме він виявився самим безпроблемним представником вікової категорії «від 2 до 3 років», оскільки його власники лише в 1,7% випадках доводилося звертатися в автосервіси для усунення тієї чи іншої поломки (причому при середньому пробігу в 56 000 кілометрів).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!