Mercedes-Benz Concept EQT: електричний мінівен з запасом ходу 400 км

0
159

Компанія Mercedes-Benz показала новий концептуальний мінівен Concept EQT. Він отримав витриманий строгий стиль, зменшену в порівнянні з EQV базу і мультимедійну систему MBUX з голосовим управлінням.

Concept EQT – це сімейний автомобіль і електрокар для приватного використання. У салоні новинки передбачений третій ряд сидінь, який можна повністю зняти, тим самим збільшивши корисний об’єм багажника. Автомобіль отримав цифрову приладову панель і систему MBUX з голосовим управлінням і сенсорними кнопками на кермі. Також у моделі присутня панорамний дах з лазерним гравіюванням.

Родинна модель Mercedes-Benz EQV отримала двигун потужністю близько 150 кВт, а також акумулятор ємністю 90-100 кВтг (запас ходу новинки 400 кілометрів). Тому можна припустити, що у мінівена будуть схожі характеристики. Також відомо, що EQT буде більш компактним, ніж EQV: 4945 x 1863 x 1 826 проти 5140-5370 мм.

Виробник відзначив, що в 2022 році планує випустити версію мінівена з двигуном внутрішнього згоряння, а лише потім приступити до постачань електрокарів. Точні терміни виходу автомобіля Mercedes-Benz не розкриває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!