В Україні виставили на продаж ідеальний ГАЗ-12 по величезній ціні

У столиці України виставили на реалізацію раритетний ЗІМ-12

0
56

Оголошення про продаж унікального автомобіля представницького класу, більш відомого як ГАЗ-12, розмістила торгова площадка ” AUTO.RIA “.

Нинішній власник вказав в описі, що авто випущено ще в 1955 році, коли радянське підприємство ще мало назву “Завод імені Молотова”, і саме тому і назва у лота не ГАЗ-12, а ЗІМ-12. Також в інформації стверджується: авто пройшло максимальне професійне відновлення, зберігши оригінальність у всіх елементах і технічної начинки, як конструкції, так і в обробці автомобіля. Крім цього, за 66 років, цей ЗІМ-12 має пробіг всього в 12 000 кілометрів.

Втім, вражає і відповідна ціна – 100 000 доларів США, що за офіційним курсом Національного банку України становить близько 2,76 мільйона гривень.

Нагадаємо, що цей варіант ГАЗ-12, є моделлю F-класу, і призначався для радянської “еліти” в якості службового автомобіля. За десять років серійного виробництва з конвеєра зійшло лише 21 527 примірників. В цьому авто, вперше для СРСР, застосовувалася механічна триступенева трансмісія з гідромуфтою, що забезпечувало плавний старт з місця і безумовна зручність управління напівавтоматичного коробкою перемикання передач.

ЗІМ-12 був першим в світі довгим авто, які мають замість рамної конструкції несучий кузов з трьома рядами сидінь. “Серцем” раритетному автомобілю служила 6-циліндрова силова установка об’ємом в 3,5 літра і потужністю в 90 кінських сил. Пізніше, після модифікації, ці двигуни використовувалися в автобусі ПАЗ-652Б, встановлювалися в гусеничний всюдихід ГАЗ-47, і навіть в колісних бронетранспортах БТР – 40 та БТР – 60П.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!