Subaru готує електромобіль Solterra 2022 року

0
75

11 травня компанія Subaru офіційно оголосила ім’я свого першого масового електромобіля – Solterra. Новинка з’явиться у продажу в середині 2022 року на ключових ринках: у Японії, Північній Америці, Європі та Китаї.

Назва Solterra утворено від двох латинських слів: sol ( «сонце») і terra ( «земля»).

Solterra – електричний кросовер, який розроблявся спільно з компанією Toyota . Автомобіль буде побудований на архітектурі e-Subaru Global Platform (в Toyota її називають e-TNGA). Проектуванням цієї платформи дві компанії займалися теж разом.

Створені на цій архітектурі електромобілі можуть мати як передній, так і задній або повний привід. Заявляється про підтримку широкого ряду електромоторів і батарей. У платформи e-SGP / e-TNGA фіксовану відстань від передньої осі до моторного щита, а також ширина кріпильних елементів під АКБ, передній і задній електродвигуни.

Ніякі характеристики Subaru Solterra поки не розкриті. В Subaru розповіли лише про наявність повного приводу, так що в сімействі новинки будуть і двомоторні модифікації.

Поки опубліковані лише два зображення майбутньої новинки. На одному фото можна розглянути загальний силует нового електричного SUV, форму бічного скла і малюнок головної оптики. На другому – фрагмент дверцята багажника і заднього ліхтаря.

У свою чергу Toyota теж готує до прем’єри першу серійну модель на спільній платформі. Зараз вона представлена у вигляді прототипу bZ4X . Це кросовер розміром з RAV4 .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!