Авто

Що цікавого можна пригнати зі США сьогодні

Share

Останніми роками в збідованій до краю Україні набула шаленої популярності тема купівлі побитих вживаних машин з Північної Америки, головним чином зі США. Адже відомо, що в Північній Америці автомобілі коштують найменше у світі, особливо на вторинному ринку. Тим паче, коли вони після аварій чи утоплень/пожеж, такі машини взагалі «ідуть з молотка» на аукціонах на безцінь.

Існує багато контор, які саме займаються цим: надають клієнтові послуги з купівлі там і доставки сюди обраної машини. Є ціла низка таких, що самі привозять авто, ремонтують їх (в кращому випадку, в гіршому – наводять ілюзію) і продають вже розмитнені екземпляри в Україні за ринковою вартістю.

Чому це так розповсюджено? Та тому, що у нас в країні діють високі податки на розмитнення автомобілів з-за кордону, і пригнати навіть потріпану, але цілу відносно нову машину з ЄС чи ще звідкись стає непосильно високовартісною справою. Сполучені Штати Америки є у цій ситуації для багатьох рятівним колом: це бездонний ринок з безмежжям пропозицій, які на додачу, коштують якщо не копійки, то вже точно більш вигідно, ніж деінде.

Якщо вам цікаво дізнатися, що сьогодні є найбільш оптимальним варіантом для пригону зі США, нижче представлено список наших топ-кандидатів. Усілякі Джетти, US-Passat’и, Ескейпи і Ф’южини не згадуємо, вони і так в полі зору. Натомість ми підібрали декілька незаслужено обділених увагою варіантів, те, про що ви, найімовірніше, не подумали б.

Acura ILX

Компакт-седан від Акура буде вартісним як у передпродажному ремонті, такі в обслуговуванні для майбутнього власника. Немало також споживає пального бензиновий двигун 2.4 з вражаючої як для атмосферника віддачею на 201 к.с. Проте за порівняно невеликі гроші «поїжджена» японська машина пропонує оснащення початкового автомобіля преміум-класу, хороші динамічні показники, в т.ч. захопливу керованість завдяки повністю незалежній підвісці, а також високу надійність, яка відточена вже аж двома рестайлінгами! Такі приємні бонуси як повністю рівна вантажна площадка при складених задніх сидіннях, а також підлога під гонами задніх пасажирів без центрального тунелю – тільки підсилюють палке бажання придбати Акуру.

Chevrolet Cruze

Значно спокійніший за темпераментом і доступніший за ціною, Шевроле Круз, втім, мало хто помічає в погоні за черговим US-Passat’ом чи Джеттою. А дарма, тут пристойний «джи-емівський» мотор: бензиновий 1.4 турбо на 153 к.с., який може бути з механічною або з автоматичною КПП. Надійність Круза, мабуть, не на рівні Acura, зате витрати палива незрівнянно менші. Просторий і розслабляючий салон з тканинними вставками на торпедо добре шумоізольований, підвіска м’яка і тиха в роботі. Круз – це виправданий вибір в бік комфорту.

Chevrolet Volt

Вольт побудований на спільній з Крузом платформі, але акцент тут зміщений зі сторони практичності в бік економічності. Вольт – 4-місний хетчбек з пологим дахом, замість 5 пасажира тут великий роздільний підлокітник, звільнена ємність під яким дає змогу розмістити батарею (це гідбридне авто). Атмосферний 1.5-літровий мотор видає 101 к.с. На одній лише електротязі Volt 2 покоління здатен проїжджати до 80 км, поки не ввімкнеться ДВЗ. За винятково міської експлуатації та регулярної зарядки Шевроле Вольт вдома, заправка бензином вам може знадобитись не більше 2-х разів за півроку – відгуки власників.

Jeep Renegade

Найменший та найдешевший Джип є дуже навіть практичним вибором. Зовнішні габарити досить малі, проте завдяки майже вертикальним стойкам кузова, в салоні місця більше, ніж в будь-якому конкуренті. Для пригону зі США поки доступні раннішні екземпляри, комплектовані 2.4-літровим атмосферником на 184 к.с. Цей агрегат вважається надійним, 9-ступеневий гідротрансформатор, що працює в парі – «дьорганим». Доступні модифікації з повним приводом або з лише передніми ведучими колесами.

FIAT 500X

Значною мірою ідентичний в технічному плані до Jeep Renegade кросовер – 500Х набагато гірше продавався, така-от несправедливість. Адже внесок фіатівців у розборку Ренегада вирішальний, зрештою, випускаються ці машини на одному заводі в Італії (для глобального ринку). Зі США ФІАТ 500Х доступний з таким же крайслерівським мотором на 2.4 л., і «автоматом», так само в моно- або повнопривідному виконанні.

Hyundai Sonata

Соната безподобна, тут хочеться говорити лише про стиль, тим більше, що інформація практичного характеру всім відома – седерньорозмірний седан активно ввозиться як зі США, так і з Кореї. Приганяти актуально попереднє покоління, серію LF. Саме ця, сьома, генерація після рестайлінгу виглядає ефектно і дорого. Задні ліхтарі, між якими на кришці багажника курсивом написано S O N A T A створюють враження солідної речі, яке підтримується при переведенні погляду вперед, де від напористих фар до лобової кузовної стойки поверх крила простягається фірмовий хромований молдинг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Mazda розкрила всі карти: озвучено всі ціни на новий CX-80

Mazda розкрила повний перелік цін на свою нову модель CX-80 , доповнюючи лінійку популярних кросоверів.…

07.05.2024

Представлений один з останніх Bentley у двигуні W12 (фото)

Компанія Bentley представила лімітований родстер Batur Convertible. Тираж дводверки складе 16 екземплярів. Кожна отримає 750-сильний…

07.05.2024

Mercedes готує наймасштабніший тест-драйв в історії

Влітку цього року компанія Mercedes-Benz Trucks організує наймасштабніший тест-драйв у своїй історії. Два прототипи електричної…

07.05.2024

Geely представила стильний кросовер Galaxy E5. Він з’явиться за межами Китаю

Перший погляд на новий Geely Galaxy E5: буде і версія з правим кермом. Geely розширює…

07.05.2024

Експерт з’ясував, чи безпечно повністю заправляти бак автомобіля

Якщо паливна система автомобіля пошкоджена внаслідок аварії, повний бак може підвищити ризик пожежі через велику…

07.05.2024

Skoda презентувала нові версії своїх Kodiaq та Superb

Skoda внесла значні оновлення до своєї модельної лінійки, представивши оновлені версії моделей Kodiaq і Superb…

07.05.2024