Honda має намір стати повністю електричним брендом до 2040 року

Японський автовиробник планує повністю відмовитися від ДВЗ до 2040 року.

0
68

Нагадаємо, що такі компанії як Bentley і Volvo мають намір відмовитися від ДВЗ до 2030 року, а корпорація General Motors планує зробити це до 2035 року. Тепер же японська Honda заявила, що також має намір стати повністю електричним брендом до 2040 року. Дане рішення було схвалено новим генеральним директором компанії Тошіхіро МІБ.

Раніше автовиробник планував, що до 2030 року приблизно дві третини продажів автомобілів Honda будуть припадати на електрокари і гібриди, а тепер же стало відомо, що до 2030 року лише 40% продажів автомобільного підрозділу Honda повинні складати електромобілі. До 2035 року їх число збільшиться до 80%, а до 2040 року досягне 100%. До 2050 року автовиробник має намір стати повністю вуглець-нейтральної компанією, тобто звести до нуля антропогенні викиди СО2 в усіх аспектах своєї діяльності. Перш за все Honda робить ставку на ринки Північної Америки (США і Канада), Китаю і Японії. Нагадаємо, що компанія повідомила про відхід з російського ринку ще в кінці 2020 року.

На північноамериканському ринку Honda робить ставку на альянс з GM , який був утворений у вересні 2020 року. В рамках даного альянсу до 2024 року компанія представить два великих кросовера, які створені на архітектурі Ultium . Одна модель вийде під маркою Honda, а друга під маркою Acura, а їх випуск налагодять на заводах GM . Наступні електричні моделі створюватимуться на своєю архітектурою e: Architecture . У Китаї японська марка покаже десять нових електрокарів протягом п’яти років. Серійна версія концепту e: prototype буде представлена навесні 2022 року. На китайському ринку автовиробник буде співпрацювати з GAC , Dongfengі постачальником батарей CATL . Для Японії Honda готує електричні кей-кари і електричний безпілотний шатл Cruise Origin , який по суті є розробкою GM .

Honda разом з GM буде розробляти силові установки на водневих паливних елементах, а також в незалежну розробку твердотільних акумуляторів, які можуть радикально поліпшити ключові характеристики електромобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!