Представлений електричний кросовер Toyota bZ4X

Новинку компанії Toyota показали на автосалоні в Шанхаї в якості передсерійного прототипу.

0
225

Новий концепт-кар Toyota bZ4X – це кросовер, який має розміри, як у актуального RAV4. Новинка базується на електричній платформі e-TNGA , що має уніфіковані моторні модулі: по суті, привід може бути переднім, заднім або повним. З особливостей конструкції Toyota bZ4X можна відзначити рульовий механізм, який не має механічного зв’язку з рулем, а також сонячні батареї для підзарядки акумулятора.

Складний індекс Toyota bZ4X має власну розшифровку. Буквосполучення bZ придумали для всієї лінійки електрокарів, побудованих на платформі e-TNGA , і воно означає «beyond Zero» , підкреслюючи нульові викиди вуглекислого газу. Цифра 4 повідомляє про становище моделі в ієрархії, ну, а літера «X» говорить, що це кросовер.

Прототип Toyota bZ4X був розроблений при участі марки Subaru , у якій незабаром з’явиться електрокар-близнюк, але її головний внесок в даний проект – це настройка повного приводу. На жаль, партнери поки не назвали жодних характеристик нового кросовера, зате показали салон.

У нового Toyota bZ4X замість рульового колеса знаходиться штурвал, так як механізм без вала дає можливість встановити будь-який передавальне відношення і рулити без перехоплення. При цьому дане рішення може і не дожити до серійного випуску. А ось електронна комбінація приладів, піднята вгору в стилістиці моделей Peugeot , швидше за все, збережеться.

За попередніми даними, серійна версія кросовера Toyota bZ4X повинна з’явитися до середини 2022 року, виробляти ці електрокари будуть в Японії і Китаї, а продавати майже по всьому світу. Пізніше компанія Toyota випустить цілий ряд електромобілів: до 2025 року світ побачать 15 моделей, з яких сім – з лінійки bZ .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!