Названо 11 найтехнологічніших автомобільних концернів

0
597

Дана підбірка моє за мету виокремити 11 найбільш видатних автомобільних корпорацій з точки зору впровадження новітніх технологій у їхній продукції. І не тільки впровадження, але і розробку, успішність і масовість реалізації цих технологій. Це не рейтинг, а підбірка, тому тут немає ні першого, ні 11-го місця, а назви концернів посортовані всього лиш за алфавітним порядком. Зрозуміло, є у даному списку і доля суб’єктивізму, можливо, варто було звернути більше уваги на японський автопром, але, все ж, критеріями оцінки були не лише здатність до розробки передових надскладних систем, а і масовість їх застосування у модельному ряді станом на сьогодні.

AB Volvo

Шведський фірма Volvo Car Corporation заснована в 1927 році Густадом Ларсоном та Ассаром Габріелссоном, є тільки частиною гіганту Volvo Groupe, який випускає також вантажівки, автобуси, спецтехніку і т.д. Легковий відділ Volvo представив на міжнародному ринку близько 70 моделей. В даний час у світі доступно 11 моделей, з яких кросовери XC40 і XC60 є найбільш продаваними, а ХС90 – найбільш асоційованим.

BMW AG

Група БМВ сьогодні є власником двох однойменних підрозділів: з випуску автомобілів та мотоциклів, а також окремих компаній Rolls-Royce та MINI. Головна штаб-квартира розташована в Мюнхені, але БМВ має купу філіалів по всьому світу: в ПАР, США, Китаї, і Бразилії, Новій Зеландії і це не весь перелік. БМВ сьогодні високо цінується як виробник одних із найбільш захоплюючих та авторитетних автомобілів у світі.

Daimler AG

Mercedes-Benz задає планку в автомобільній промисловості з 1886 року, відколи засновник Карл Бенц створив перший бензиновий автомобіль. Насправді, з початком створення Мереседес-Бенц пов’язані доволі велика кількість людей. Сьогодні логотип Mercedes-Benz є найбільш впізнаваним символом на світі. Модельний ряд включає широченний перелік машин, серед яких найбільш популярними є моделі GLC, C-class, A-class, E-class, GLE і, певна річ, Sprinter. Як і Вольво, в межах автомобільного велетня Даймлер, Мерседес впускає і важку комерційну техніку, і автобуси, а також легку комерцію і спецтехніку Unimog.

Ferrari S.p.A.

Цей італійський бренд не потребує представленя. Компанія була заснована для виробництва дорожніх авто в 1947 році після здобуття блискучої репутації гоночних машин. Сьогодні Феррарі має у своєму розпорядженні унікальні технології та патенти, які роблять можливим створення висококласних спортивних автомобілів, характеристики яких є мало не за межею реальності.

Ford Motor Company

Гігант Ford Motor Company – транснаціональний виробник автомобілів, заснований американцем Генрі Фордом у 1903 році, що робить його однією із найстаріших фірм у своїй галузі. Форд також має мережу штаб-квартир по всьому світу, другою за значущістю після американської є німецька, у Кельні. В ній розробляються німецькі моделі Форд.

General Motors Company

GM є ще один стовпом американської автопромисловості. Це також мультинаціональна мега корпорація, що базується в Детройті та основною сферою діяльності якої є виробництво автомобілів. У своєму портфоліо GM має кілька головних брендів: легендарні марки автомобілів Buick , Cadillac , Chevrolet і GMC.

Hyundai Motor Group

Група Hyundai включає також компанію Кіа. За останні два десятиліття корейська корпорацію здійснила неймовірний ривок, точніше серію ривків, раз за разом укріплюючи себе на нових щаблях. Сьогодні це автомобілебудівний монстр, який виробляє практично все і здатен створити будь-що.

Jaguar Land Rover Automotive PLC

Британська марка Ленд Ровер є однією з провідних європейських фірм, входить у тісний альянс з Ягуаром (за фактом – одна компанія). В їх розпорядженні найсучасніші технології, розробки та проекти, які активно втілюються та інтегруються у масовому виробництві.

McLaren Automotive Limited

От хто без сумніву є гуру з високих технологій, так це британська компанія McLaren Automotive. Відомий виробникок суперкарів має в поточному модельному ряді GT, Artura, 720s та 720s Spider. Цікаво, що конкретно відділення McLaren Cars було засновано у 1989 році, тоді як з початку 60-х і до нині існує гоночна компанія McLaren Racing, яка і слугує джерелом надходження високих технологій.

Tesla, Inc

За статистикою 2020 року, Tesla займає частку у 23% сегменту за продажами у світі, в абсолютному списку займаючи 1 місце. Через свою дочірню компанію SolarCity Тесла розробляє і є основним установником сонячних фотоелектричних систем у себе вдома, в Америці.

Volkswagen AG

Сьогодні практично кожен знає, наскільки величезною є німецький автоконцерн Фольксваген. SEAT, Skoda, Volkswagen, Audi, Porsche, Bentley, Lamborghini, Bugatti, MAN, Scania, і навіть італійський виробник мотоциклів Ducati – всі вони входять в перелік основних компаній в межах групи Фольксваген.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!