Авто

Німець розповів про муки 550-кілометрової поїздки на електромобілі

Share

Німецьке видання опублікувало розповідь про те, як бізнесмен Томас Гейгер зробив 550 кілометрову подорож на електрокарі. Німець залишився вкрай незадоволений поїздкою.

Мандрівник зазначає, що додаток Google Maps прогнозувало: тривалість поїздки від Адмінцентр Баварії до столиці Хорватії займе близько 5 годин. В результаті бізнесмен дістався до пункту призначення аж за 9 годин.

Для поїздки бізнесмен вибрав фастбек Porsche Taycan потужністю 476 кінських сил і запасом ходу до 484 кілометрів. У теорії, акумулятор автомобіля заряджається до 80% всього за 22,5 хвилини, а повністю – за 30 хвилин.

За словами Томаса Гейгера, багато автомобілістів долають відстань у 550 кілометрів без проблем, витрачаючи при цьому всього на один бак дизеля. Однак з огляду на факт стрімкого переходу автовиробників на електричні автомобілі бізнесмен вирішив поекспериментувати і в цей раз віддати перевагу електрокару.

Автомобіліст зазначає, що протягом всієї поїздки його супроводжували проблеми. Найбільше неприємностей виникло з зарядкою електрокара. На етапі підготовки до поїздки, машину вдалося насилу зарядити. Система автомобіля підрахувала, що на повному заряді електрокар зможе подолати всього 338 кілометрів, а не 484, як заявляє виробник. Томас Гейгер був змушений ще двічі зупинитися для підзарядки.

Однак і тут були проблеми. Батарея розрядилася ще раніше, ніж розрахував комп’ютер. Виявилося, що знайти потрібну зарядку з достатньою віддачею, досить важке завдання.

Крім того, автомобіліст зазначає, що електрокар не видавав заявленої потужності в 160кВт., А ледь досягав 100кВт. і з кожною хвилиною потужності було все менше.

Приємною стороною поїздки Томас Гейгер назвав солідарність автомобілістів. Коли у нього виникали труднощі з зарядкою електрокара, інші власники «зелених» машин з задоволенням йому допомагали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

У МВС попередили водіїв про заміну документів, що робити

Понад 55 тисяч автомобілів вже знайшли своїх нових власників завдяки напрочуд простій та інноваційній послузі "Дії". Це…

27.04.2024

З’явилися перші фотографії нового Bugatti

Bugatti готується представити наступника Veyron та Chiron і, схоже, вже тестує прототипи на вулицях. Деталі…

27.04.2024

Volvo зіштовхнула у краш-тесті найменший і найбільший електрокари (відео)

Так компанія вирішила продемонструвати безпеку всього модельного ряду. Тест виконали на випробувальному полігоні марки. Для…

27.04.2024

Toyota відродить хетчбек Starlet (фото)

Toyota припинила випуск хетчбека Starlet ще в кінці 90-х, але в 2020-му році машину воскресили…

27.04.2024

Оновлення даних у ТЦК з 18 травня: чи зможуть забрати в ухилянтів квартиру та авто

Після набрання чинності новим законодавством про мобілізацію, неявка до ТЦК може стати приводом для арешту та подальшого…

27.04.2024

Названий найнадійніший двигун Toyota у 2024 році

Більшість моторів Toyota здатні похвалитися куленепробивною репутацією з точки зору надійності, з якою можуть конкурувати…

27.04.2024