Німець розповів про муки 550-кілометрової поїздки на електромобілі

0
2447

Німецьке видання опублікувало розповідь про те, як бізнесмен Томас Гейгер зробив 550 кілометрову подорож на електрокарі. Німець залишився вкрай незадоволений поїздкою.

Мандрівник зазначає, що додаток Google Maps прогнозувало: тривалість поїздки від Адмінцентр Баварії до столиці Хорватії займе близько 5 годин. В результаті бізнесмен дістався до пункту призначення аж за 9 годин.

Для поїздки бізнесмен вибрав фастбек Porsche Taycan потужністю 476 кінських сил і запасом ходу до 484 кілометрів. У теорії, акумулятор автомобіля заряджається до 80% всього за 22,5 хвилини, а повністю – за 30 хвилин.

За словами Томаса Гейгера, багато автомобілістів долають відстань у 550 кілометрів без проблем, витрачаючи при цьому всього на один бак дизеля. Однак з огляду на факт стрімкого переходу автовиробників на електричні автомобілі бізнесмен вирішив поекспериментувати і в цей раз віддати перевагу електрокару.

Автомобіліст зазначає, що протягом всієї поїздки його супроводжували проблеми. Найбільше неприємностей виникло з зарядкою електрокара. На етапі підготовки до поїздки, машину вдалося насилу зарядити. Система автомобіля підрахувала, що на повному заряді електрокар зможе подолати всього 338 кілометрів, а не 484, як заявляє виробник. Томас Гейгер був змушений ще двічі зупинитися для підзарядки.

Однак і тут були проблеми. Батарея розрядилася ще раніше, ніж розрахував комп’ютер. Виявилося, що знайти потрібну зарядку з достатньою віддачею, досить важке завдання.

Крім того, автомобіліст зазначає, що електрокар не видавав заявленої потужності в 160кВт., А ледь досягав 100кВт. і з кожною хвилиною потужності було все менше.

Приємною стороною поїздки Томас Гейгер назвав солідарність автомобілістів. Коли у нього виникали труднощі з зарядкою електрокара, інші власники «зелених» машин з задоволенням йому допомагали.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!