Які сучасні авто іржавіють швидше за інші

0
398

Опублікована ТОП-5 авто, найбільше схильних до корозії. Склали його журналісти «За кермом» на основі відгуків власників і даних кузовних СТО.

Доступні авто – Lada Granta

У Гранти дуже слабка оцинковка кузова, а корозія – часте явище. Швидше за все іржавіють місця під шумоізоляцією, не покриті фарбою. Пороги і нижня частина дверей витримують 2-3 роки.

Бюджетний клас – Renault Logan / Sandero (2004-2012)

Перші Логан і Сандеро теж не дуже захищені від іржі. Найчастіше вона проявляється на зварних швах і внизу дверей, порогах і днище.

Кросовери – Skoda Yeti

Skoda Yeti іржавіє дуже швидко – осередки корозії були відзначені навіть у гарантійний період. Примітно, що це єдина модель чеської марки з такою проблемою.

Середній клас – Mazda 6 (2002-2008)

У Mazda 6 першого покоління корозія була справжньою проблемою, а ось більш нові моделі набагато менше до неї схильні. У старих шісток корозія виявлялася вже після двох-трьох зим експлуатації, а після 100 тис. Км пробігу пошкодження вже були серйозними.

Преміум-клас – Mercedes-Benz C-Class (2000-2005)

Для седанів Mercedes початку XXI століття корозія – звичне явище, а найчастіше їй схильний C-Class W203. На більш пізніх моделях цю проблему вирішили.

Лідер – UAZ Patriot

На УАЗ Патріот, випущених до 2018 року іржа – звичайне явище. До неї схильні стики панелей, бампери, арки, перед капота, низ дверей, пороги, кромки даху, передні стійки і особливо – задні двері під рамкою номерного знака.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!