Новий Dacia Duster Coupe. Чи є у цього проекту шанс на існування?

0
172

Коли кілька років тому модель Arkana з’явилася на східних ринках, в засобах масової інформації з’явилися припущення, що цей надзвичайно фігурний позашляховик Coupe, форма якого зробила посилання на BMW X4, може бути виготовлений в Європі з маркою Dacia. Тепер ідея відродилася, хоча і в дещо іншому виданні.

Почнемо з того, що Renault Arkana надійшла у виробництво, уже знаходиться у французьких салонах і скоро буде доступна в Україні. Чому Renault вирішив виробляти його під власною маркою? В основному через здатність отримати хорошу ціну і маржу. Кузов типу SUV coup сприймається клієнтами як розкішний, і на ринку практично немає еквівалента в цьому класі. Тому було цілком природно, що виробництво візьме на себе французька компанія.

Але що б сталося, якби Dacia почала працювати над проектом спортивного позашляхового купе зараз? Про це не може бути й мови, так як бренд отримав велику автономію. Звичайно, вона не може копіювати “Аркану”, яка вже є на ринку, але відносно легко створити іншу модель, хоча б на основі майбутньої Dacia Duster. Таке бачення, зокрема, іспанських журналістів журналу Motor.es, які підготували візуалізацію нової моделі.

Деякі джерела в дизайнерському центрі Renault в Румунії, кажуть, що Dacia знаходиться в процесі розробки концепцій для нових моделей автомобілів B + і C-сегменту і аналізує тенденції клієнтів на автомобільному ринку. Імовірно, ідеї вже з’явилися на креслярських дошках і будуть представлені раді директорів групи на затвердження. У той час як автомобіль розміром з “Аркану” малоймовірний, тому що важко запідозрити французів в бажанні змагатися в даній групі, це, безумовно, трохи інша машина.

Так чого ж ми варто очікувати? Якби мова йшла про маленьких машинах, то це був би, наприклад, Sandero Stepway Coupe. Подовження кузова і заміна задньої частини даху в Sandero здається відносно простим завданням. Також можлива поява Dacia Duster Coupe, оскільки воно буде трохи менше оригінального Arcana.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!