Кращий за Tesla: німці підготували люксовий електромобіль з рекордним запасом ходу

0
1768

Не хочеться бути «кровожерливими», але, схоже, нарешті з’явився справжній «вбивця» Tesla Model S. Звісно, всі ці «вбивства» – це лише жарти. Проте у Ілона Маска дійсно з’явився черговий гідний конкурент.

Цього разу електричну новинку підготував Mercedes –Benz – люксовий седан EQS. Його світовий дебют відбудеться 15 квітня 2021 року. А поки що німці розкрили деякі технічні характеристики.

Наприклад, Mercedes EQS обладнають батареєю ємністю більше 100 кіловат-годин. Це дозволить електромобілю проїжджати на одній «заправці» 770 кілометрів – приблизно на 100 кілометрів більше, ніж може проїхати найбільш «далекобійна» Tesla. Найкращий показник для Model S – близько 660 кілометрів.

Тож фактично відтепер титул найкращого серійного електромобіля за запасом ходу належить Mercedes EQS.

Також новинка отримала розкішний салон. EQS оснащено фірмовою мультимедійної системою компанії – MBUX Hyperscreen. Це означає, що електромобіль отримає три дисплеї:

-12,3-дюймовий екран приладової панелі;
-17,7-дюймовий тачскрін по центру;
-12,3-дюймовий сенсорний монітор перед пасажиром.

Всі дисплеї об’єднані в одну панель. Через це центральні повітроводи довелося замаскувати, а «фізичні» кнопки на кшталт запуску двигуна і аварійної світлової сигналізації перемістилися на центральний тунель.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!