Авто

Складено список найдешевших автомобілів світу

Share

Експерти канадського видання HotCars склали список найдешевших автомобілів з усього світу. До нього увійшло вісім легковиків, які відрізняються компактністю, простотою оснащення, малопотужними моторами і, як правило, самим базовим рівнем безпеки, з яким можна випустити модель на ринок.

Серед моделей, обраних виданням, виявилися як машини з Китаю і Індії, так і з Європи і США. Найбільш дорогим автомобілем в списку став Mitsubishi Mirage вартістю 14 990 доларів. Укладачі зазначили, що японський хетчбек годиться для невибагливих водіїв, які розглядають автомобіль виключно як засіб пересування з пункту А в пункт Б.

Сьоме місце дісталося двомісному Smart ForTwo – найдешевшому автомобілю Європи, за який просять від 14 650 доларів. На шостій сходинці – Chevrolet Spark з цінником 14 400 доларів, який випускався під маркою Daewoo перш ніж його купила General Motors в 2002 році. Незважаючи на те, що Spark є найдоступнішим новим автомобілем на ринку США, він стоїть в чотири рази дорожче найдешевшої машини в Індії.

Наступним у списку став румунський Dacia Sandero – найбільш бюджетна модель, доступна у Великобританії за ціною 8300 доларів. Автомобіль став на конвеєр в 2007 році і з тих пір змінив три покоління. Четвертий рядок дісталася Lada Granta. Третє місце зайняв єдиний електрокар в рейтингу – Hong Guang Mini EV, який займає друге місце серед «зелених» автомобілів в Китаї після Tesla Model 3. Маленький автомобіль випустили влітку минулого року, а до січня 2021 року він розійшовся тиражем в 160 тисяч екземплярів. Вартість – від 4400 доларів.

Maruti Suzuki Alto виявився на другому місці з цінником 4100 доларів. Чотиридверний хетчбек є найбільш продаваним і одним з найдешевших автомобілів в Індії.

Нарешті, найдоступнішим автомобілем став спеціально розроблений для індійського ринку Renault Kwid, який продається з 2015 року. Його можна купити всього за 3900 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

З 1 травня водіям заборонено вимикати фари

Водії відіграють важливу роль у забезпеченні безпеки дорожнього руху, беручи на себе відповідальність за власну…

28.04.2024

Експерти виявили екологічну небезпеку від електричних автомобілів

За словами експерта, незважаючи на те, що електромобілі не виробляють викиди при експлуатації, процес їх…

28.04.2024

Аналітики: продажі електрокарів зростуть у 2024 році

Цього року очікується, що глобальний продаж електромобілів досягнуть 17 мільйонів одиниць, про це заявили в…

28.04.2024

Названі найбезпечніші марки авто у світі

Виробники авто постійно вдосконалюють технології, щоб зробити керування максимально безпечним. Зовнішній вигляд, ціна та комфорт…

28.04.2024

Bentley анонсувала новий лімітований спорткар

Влітку 2022 року, за дебютом відкритого спорткара Bentley Mulliner Bacalar, який відродив традицію виробництва ексклюзивних…

28.04.2024

У нового кросовера Kia Sorento 2024 виявлено небезпечні проблеми

У двох Kia Sorentos 2024 року випуску під час дилерського огляду було виявлено несправність гідропідсилювача…

28.04.2024