Авто

Топ-5 вживаних кросовери, яких слід уникати

Share

Мода на кросовери продовжує набирати обертів, і цей вид транспорту користується серйозною популярністю не тільки на ринку нових автомобілів. Однак у них є свої проблеми, які виробники пізніше усувають, і зазвичай це відбувається при зміні поколінь.

Експерти NJCAR склали список кросоверів, яких, за їхніми словами, краще уникати при купівлі вживаного автомобіля.

В список вошли 5 моделей:

5. Hyundai ix35

Ця модель була представлена ​​на автосалоні у Франкфурті в 2009 році, а її виробництво почалося в 2010 році. У неї теж часто бувають проблеми з фарбою, але у авто непоганий захист від корозії.

До загальних недоліків цього мотора можна віднести роботу натяжителя ланцюга, муфти CVVT і гідропідйомників (у версії 2013 року). Проблеми з ними можуть початися досить рано (при пробігу 50 000 км), а симптомом є підвищений шум.

4. Kia Sportage

Тут потрібно звернути увагу на друге покоління моделі, що з’явилося в 2004 році. Машина побудована на платформі Hyundai Tucson з переднім приводом і можливістю автоматичного включення задньої осі. Слабкі місця кросовера в основному пов’язані з підвіскою і гальмівною системою, яка теж не дуже надійна.

Двигуни щодо хороші, але мають невелику потужність, що є серйозною проблемою для автомобіля такого класу. Це позначається на динаміці Sportage, особливо в дизельної версії. Повідомляється також про проблеми з системою впорскування палива з тим же двигуном.

Також є скарги власників на появу іржі на більш ранніх агрегатах моделі, так як вона проявляється в основному на глушнику. Збірка теж не на найкращому рівні.

3. BMW X5

У цьому випадку фахівці вказують на друге покоління баварського кросовера (E70), яке випускалося в період 2006-2013 років. Основні зауваження стосуються надійності двигунів, яка не перебуває на високому рівні. Витік масла – найбільш часте явище. Єдиний виняток – 3,0-літровий дизель.

Також власники моделі скаржаться на ланцюг ГРМ, яка може обірватися до досягнення пробігу в 150 000 км. Зауваження отримала і передня підвіска, так як проблема з її зносом з’явилася у попередника E70, але, так і не була усунена.

Недоліком моделі після 2010 року є скупчення вологи в задніх ліхтарях. В цілому ж найбільше зауваження – дорогий ремонт і обслуговування автомобіля.

2. Skoda Yeti

На другому місці в рейтингу кросоверів, яких слід уникати, знаходиться Skoda Yeti, причому це стосується модифікацій з бензиновими двигунами об’ємом 1,2 і 1,4 літра, які поєднуються з трансмісією DSG.

Саме двигуни і коробка передач є великі проблеми моделі, оскільки вони часто з’являються до досягнення пробігу в 100 000 км.

Деякі власники скаржаться на скрип в салоні. У інших є претензії до важкого керма кросовера.

1. Volkswagen Tiguan

Лідером в цій групі є Volkswagen Tiguan першого покоління, перше покоління якого з’явилося на ринку в 2007 році. Кросовер скористався відмінною репутацією бренду і швидко зарекомендував себе, але є і свої «дитячі хвороби», які проявилися з самого початку.

Серед них 1,4-літровий бензиновий турбомотор TSI, який через перевантаження і високих температур негативно впливає ще до досягнення пробігу в 100000 км. Це пов’язано з помилкою конструкції двигуна з урахуванням підвищеної витрати масла. Ланцюг ГРМ має приблизно такий же ресурс.

У коробки передач DSG теж є дефекти, так як вона схильна до перегріву. Тому її ремонт може бути регулярним. Також існує проблема з системою Haldex на задній осі, оскільки її насос часто виходить з ладу, не досягнувши 100 000 км.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Skoda здійснює революцію на ринку дешевих автомобілів з новою версією Go Fabia

Skoda здійснює революцію на ринку дешевих автомобілів з новою версією Go Fabia, доступним кросовером, орієнтованим…

07.05.2024

Представлений Toyota Land Cruiser 300 від Liberty Walk (фото)

Відоме японське тюнінг-ательє Liberty Walk представило бодікіт для позашляховика Toyota Land Cruiser 300 нового покоління.…

07.05.2024

Hyundai i30 2024 готовий змінити ринок доступних автомобілів у Європі

Hyundai i30 2024 готовий до запуску на іспанському ринку Ця модель швидко стала однією з…

06.05.2024

Українцям розповіли про наслідки за несплату штрафів за порушення ПДР

Українські водії мають два тижні, щоб заплатити штраф. Якщо вони зроблять це протягом перших 10…

06.05.2024

Пікапа BMW не буде. Але може з’явитися повноцінний позашляховик

BMW поставила хрест на ідеї пікапа. Старший віце-президент BMW з бренду та управління продуктами Бернд…

06.05.2024

Найнадійніші та ненадійніші автомобільні марки за версією європейців

Усі звикли до того, що більшість рейтингів надійності автомобілів публікується незалежними американськими аналітичними виданнями на…

06.05.2024