Представлено Peugeot 308 2021: новий дизайн і емблема компанії (ФОТО)

0
779

Представлений новий Peugeot 308 2021. Автомобіль отримав нову емблему компанії, оновлений дизайн і сучасні характеристики. В кінці статті відео-огляд нового Пежо 308.

Інформація про те, що компанія Пежо збирається змінити дизайн емблеми вже спливала місяць тому, але ось яка модель першою отримає оновлену емблему, до останнього не було відомо. Випадковим чином в мережу Інтернет потрапили фотографії нового Peugeot 308 2021 року. Вже через кілька годин компанія офіційно представила оновлену модель в кузові хетчбек. Зміни припали як на зовнішній вигляд, так і на інтер’єр новинки.

Починаючи з базової комплектації, автомобіль отримав повністю світлодіодну оптику, при цьому зберігши гострі ікла по сторонам оптики (LED денні ходові вогні). Для топових модифікацій Peugeot 308 GT Premium і GT передня оптика отримає нову технологію Peugeot Matrix, яка, по суті, є матричної оптикою. Відповідно, повністю світлодіодними будуть задні стопи, у вигляді кігтів лева. Можна сказати, що новий Peugeot 308 став більш спортивним, з вираженим дизайном і чорними, пластиковими елементами кузова.

В іншому ж дизайн Пежо 308 залишився упізнаваним, але ось решітка радіатора стала більше, а по центру розташувалася нова емблема компанії у вигляді голови лева на щиті. Таку ж емблему розташували в салоні по центру керма. Основа емблеми повністю чорна, а ось напис, окантовка і малюнок лева сріблясті, що при яскравому світлі відмінно виглядає.

На вибір покупця новий Peugeot 308 буде доступний в 7-ми відтінках кузова:

  • оливковий зелений;
  • білий;
  • сірий;
  • чорний;
  • Сніжно-білий;
  • синій;
  • червоний.

Поки невідомо, чи буде доступний двоколірне забарвлення кузова, а так само які пакети для Peugeot 308 запропонують в якості опції. Тепер про інтер’єр новинки. На відміну від зовнішнього вигляду салон хетчбека впізнаваний, зміни зазнали окремі елементи. За словами представників компанії, було прийнято рішення залишити впізнаваний i-Cockpit, де цифрова приладова панель виконана на основі 10 “кольорового дисплея. У комплектаціях GT приладова панель отримає функцію 3D.

Центральну частину панелі, як і до оновлення, зайняв 10 “сенсорний дисплей мультимедійної системи. Поруч з дисплеєм розташували настроюються кнопки під індивідуальні вимоги, що так само зручно. Над дисплеєм розташувалися перероблені повітроводи. Родзинкою буде оновлений пакет програмного забезпечення i-Connect. Тепер система підтримує до 8-ми профілів настройки водія, а так само функцію дублювання екрану гаджета за рахунок Bluetooth з’єднання.

Не обійшлося без поновлення систем безпеки і комфорту. Примірники Peugeot 308, які зійдуть з конвеєра ближче до кінця року, оснастять сучасними системами:

  • адаптивний круїз-контроль;
  • функція Stop and Go;
  • система контролю зміни смуги руху;
  • утримання на смузі руху.

Варто розуміти, що це будуть стандартні системи. За окрему доплату або для топових комплектацій запропонують контроль сліпих зон, камера заднього виду, контроль перехресного руху ззаду, помічник при парковці, підігрів вітрового скла, підігрів рульового колеса, екстрений виклик.

Що ж буде під капотом нового Peugeot 308? На старті продажів новий хетчбек запропонують з двома варіантами гібридного двигуна. У базовій комплектації Пежо 308 2021 запропонують з двигуном Hybrid 180. В основі агрегату лежить двигун внутрішнього згоряння, потужністю 150 конячок. Електродвигун такого гібрида видасть 81 кВт (110 конячок), а повного заряду акумулятора вистачить на 60 кілометрів шляху тільки на електротязі.

Другий варіант гібридного двигуна для Peugeot 308 – Hybrid 225. ДВЗ трохи потужніший і зможе видати 180 конячок, хоча електродвигун буде таким же і видасть 110 конячок. Мінус в тому, що гібрид потужніший зможе проїхати всього 57 кілометрів на електротязі, що на 3 км менше базового варіанту.

За словами виробника, в списку агрегатів Peugeot 308 так само буде значитися звичайний бензиновий двигун PureTech 130, об’ємом 1,2 літра. Чи не виключили зі списку і дизельний двигун BlueHDi 130, об’ємом 1,5 літра. Незалежно від обраного агрегату, в парі буде встановлюватися 8-ми ступінчаста автоматична трансмісія.

Поки не розкривається повний список комплектацій і вартість. Старт продажів очікують ближче до кінця 2021 року, тоді ж розкриють всі характеристики, ціни і інші подробиці новинки. Нагадаємо, що для нового Peugeot 308 використовували третє покоління платформи Stellantis EMP2. За рахунок платформи висота хетчбека зменшилася на 20 мм, а колісна база виросла на 55 мм, тим самим створюючи більш м’який дизайн.

Відео-огляд нового Peugeot 308 2021:

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!