Преміум недорого. ТОП-5 найдешевших в Україні преміальних авто

0
1076

В Україні діє неочевидний для багатьох парадокс: кількість комплектацій автомобілів, що продаються тут, часто є меншою, ніж у тих, які пропонуються покупцям у країнах ЄС. При цьому саме в дорогих моделях авто, особливо в преміум-секторі, усіченню зазвичай піддаються якраз дешевші версії, або певні нестандартні модифікації чи версії/виконання моделей.

Здавалося би, в Україні купівельна спроможність населення мало не найнижча в Європі, тоді чому ж урізають доступніші комплектації? Відповідь проста і гірка водночас: той сегмент покупців, який в Україні розглядає до покупки автомобілі класу «преміум» значно частіше може дозволити собі «не рахувати гроші», ніж клієнтура відповідної категорії авто «там». Проте сам об’єм автомобільного ринку України, у співвідношенні до кількості населення, є сміхотворним, а вже про частку преміум-сектору у ньому годі згадувати. От і виходить, що кількість збутих у нас дорогих машин маленька, але ті, яких таки поглинає ринок, зазвичай продаються без особливих проявів економії з боку їх покупців.

Як би там не було, для багатьох цікаво освіжити пам’ять щодо найдоступніших на сьогодні в Україні машин, але саме преміум-класу. Ось п’ятірка таких:

1. Alfa Romeo Giulietta

  • Клас: компактний хетчбек (С);
  • Країна-виробник: Італія;
  • Вартість: ≈ від €21 000;

Giulietta вже знята з виробництва і зараз дилери дорозпродують залишки зі складів. За фактом, цю машину можна буде взяти і дешевше, в даному випадку 21 тис. євро це більше формальність. Оснащена така Джульєтта бензиновим мотором об’ємом 1.4 літра і потужністю 170 к.с. Коробка передач – автоматична з двома зчепленнями (DCT). Відмінною рисою цієї трансмісії від більшості «роботів» є на диво плавна її робота, навіть на низьких швидкостях у міському циклі.

2. Infiniti Q50

  • Клас: седан середнього класу (D);
  • Країна-виробник: Японія;
  • Вартість: ≈ від €25 000;

Найспокусливіша пропозиція на сьогодні в Україні – задньопривідний японський сімейний седан преміум-класу за якихось 25 тисяч євро! На відміну від «трійки» BMW, що також (з натяжкою) потрапила у даний список, Інфініті навіть за такі гроші оснащений краще – на порогах і в салоні уже наявні алюмінієві вставки, навколо вікон – уже хромована окантовка, наявна камера заднього огляду і т.д. У рух машину приводить бензиновий двигун 2.0 потужністю 211 к.с. розробки Mercedes-Benz, коробка передач – автоматична, 7-ступенева. Інших версій, зокрема з ніссанівськими моторами 3.0 і 3.5, в Україні не пропонується.

3. BMW 1 серії

  • Клас: компактний хетчбек (С);
  • Країна-виробник: Німеччина;
  • Вартість: ≈ від €25 000;

Для «копійки» складно знайти вдалий ракурс: то непропорційні ніздрі більше кидаються в очі, то кургузий профіль позбавляє спостерігача усіх асоціацій з БМВ, то ззаду машина видається обрубком. Втім, яким би непривабливим не був цей хетчбек, їздить він, що називається, відмінно, як і інші моделі марки, хоча про дрифтінг із переднім приводом прийдеться забутись. А ще, це також одна із найбільш дешевих преміальних пропозицій в Україні станом на зараз – за 25 000 євро пропонується 1.5-літровий бензиновий мотор потужністю 109 к.с., а за 26 тисяч його змінює такий же, але з форсуванням на 140 к.с. Шкода тільки, що комплектація буде най-найпростіша і потрібні опції ви отримаєте тільки за додаткові гроші.

4. BMW X1

  • Клас: компактний кросовер;
  • Країна-виробник: Німеччина;
  • Вартість: ≈ від €26 000;

Таким же агрегатом оснащений і базовий Х1 – бензиновий 1.5 (140к.с.) і 8-ступеневий автомат. На відміну від «копійки», виглядає він достатньо пристойно, простору у салоні – більше, кліренс – вищий. А от їздові характеристики у компактного SUV не гірші. До речі, у базі в Х1 також передній привід, за повний прийдеться доплачувати, при чому автоматично і за більш потужний мотор 2.0 – інакше ніяк.

5. BMW 3 серії

  • Клас: седан середнього класу (D);
  • Країна-виробник: Німеччина;
  • Вартість: ≈ від €27 000;

І закриває список «трійка» БМВ в кузові G20: індекс 318і, двигун 2.0, бензиновий, 156 к.с., 8-ступеневий «автомат» ZF і задні ведучі колеса. Порівнюючи її з Infiniti Q50, згаданим вище, про головну перевагу 3 серії можна сказати так: тут сучасна, продумана, вивірена мультимедіа-система. Тому що більше німецька модель нічим не може похизуватися: мотор слабший, базове оснащення очікувано бідніше, сервіс дорожчий, гарантійні умови менш привабливі і, при цьому всьому, переплата 2 тисяч євро як мінімум (говорячи за стартові ціни в Україні станом на березень 2020). Інфініті, навпаки, має не просто старішу «мультимедійку», а неймовірно кволу, допотопну, бездарно спроектовану систему з архаїчним функціоналом. Щодо їздових повадок, то обидві машини налаштовані прекрасно, хіба що у «японця» дещо менш прозорий зв’язок руль-підвіска через особливості унікальної системи рульового управління без фізичного зв’язку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!