Названо найкращі вживані електромобілі у 2021 році

0
730

Американці розказали, які вживані електромобілі краще купувати у 2021 році

CarGurus, провідний американський ресурс, який досліджує ринок автомобілів, склав список 10 найкращих вживаних електромобілів для покупки у 2021 році. Це добірка підійде тим, хто хоче електромобіль, але не хоче платити високу цину за нове авто.

І, в певному сенсі, це правильний підхід. Справа в тому, що багато електромобілів швидко знецінюються. Тому, як правило, їх вигідно купувати на вторинному ринку.

Звісно, декого можуть відлякувати розмови про акумулятор, який з часом втрачає свої властивості та вже не може забезпечити автономності, яка була у нового електромобіля. Але у більшості випадків з батареями все ж таки проблем не буває. Бо вони мають досить великий строк служби.

Ще одне зауваження, яке може виникнути у читачів, – це походження даного рейтингу. Мовляв, його склали американці. А в Україні зовсім інші реалії. Проте і тут хвилюватися немає про що. Справа в тому, що більшість вживаних електромобілів потрапляє до нас саме із США. Тож для нас думка американських експертів дуже показова.

У будь-якому випадку, пам’ятайте: вживаний автомобіль – це завжди «кіт в мішку». Особливо, коли ви замовляєте його в іншій країні.

Nissan Leaf

В Україні найбільшої популярністю на вторинному ринку користується Nissan Leaf першого покоління. Але більш привабливо, і з точки зору дизайну, і технічних характеристик, виглядає друге покоління електрокару.

BMW i3

BMW i3 – один з небагатьох електромобілів, який представлений в Україні офіційно. У 2018 році німецька компанія поліпшила електричний сітікар, оснастивши його батареєю нового покоління ємністю 42,2 кіловат-години. Це дозволило збільшити середній запас ходу моделі на 30% – до 260 кілометрів.

Chevrolet Bolt EV

Chevrolet Bolt EV – один із найпопулярніших електромобілів на вторинному ринку. Chevrolet Bolt оснащується 200-сильним електромотором і літієвими батареями ємністю 60 кіловат-годин. До 100 кілометрів на годину електромобіль розганяється приблизно за сім секунд. Заявлений запас ходу – 320 кілометрів. У США «Болт» назвали найкращим автомобілем 2016 року.

Hyundai Ioniq Electric

Hyundai Ioniq Electric оснащений акумулятором ємністю близько 40 кіловат-годин. Це дозволяє проїжджати електромобілю на одному заряді близько 300 кілометрів. Зарядка на 80% від 100-кіловатного терміналу займає 54 хвилини. Продуктивність силової установки становить 135 кінських сил і 295 Нм крутного моменту. Нова система Blue Link через додаток на смартфоні дозволяє дистанційно запускати і зупиняти роботу двигуна або налаштовувати кліматичну установку.

Volkswagen e-Golf 

e-Golf оснащувався 136-сильним електромотором і розганявся з місця до «сотні» за 9,6 секунди. Максимальна швидкість складала 150 кілометрів на годину. Літій-іонна батарея ємністю 35,8 кіловат-години забезпечувала хетчбеку запас ходу до 200 кілометрів.

Tesla Model S 

Tesla Model S є флагманської моделлю компанії. Мабуть, єдиний звук, який ви почуєте в цьому електромобілі на швидкісному шосе, – це шум шин. Особливо, якщо мова йде про 20-дюймові колеса. Але їзда по місту буде проходити практично в ідеальній тиші.

Tesla Model 3

Model 3 прийнято вважати бюджетної версією Tesla. Хоча назвати цей електромобіль дешевим язик не повертається. У США ціни на дану модель стартують з $ 41 400. Найбільш «далекобійна» Model 3 оснащується батареєю на 75 кВт*год і одним електромотором, розташованим на задній осі. Агрегат видає 287 кінських сил і 416 Нм крутного моменту.

Ford Focus Electric

Ford Focus Electric має електричний мотор потужністю становить 143 кінські сили і 250 Нм крутного моменту. Розгін електромобіля до 100 кілометрів на годину займає 9,5 секунд, його максимальна швидкість складає 135 кілометрів на годину.

Kia Soul EV

Європейська версія електричної Kia Soul була представлена в березні 2019 року на автосалоні в Женеві. Електромобіль отримав нове позначення – e-Soul – і більш ємну батарею на 67.1 кВт*год. Новий акумулятор дозволив збільшити запас ходу e-Soul до 452 кілометрів.

Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace – це не просто люксовий, а ще й електричний кросовер. Який, до того ж офіційно представлений і в Україні. Оновлена версія кроссовера дебютувала в червні 2019 року.

Новинка отримала трифазний бортовий зарядний пристрій потужністю 11 кіловат, який прийшов на зміну 7-кіловатному однофазовому. Тепер від настінного терміналу змінного струму за годину можна отримати додаткові 53 кілометра пробігу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!