Представлений новий флагманський кросовер Geely KX11

0
639

Представлений новий флагманський кросовер Geely KX11. Характеристики новинки, розміри, комплектація і фото. В кінці статті відео-огляд нового Джилі KX11.

Китайський авто виробник Geely представила прототип нового флагманського кросовера, під назвою KX11. Поки це ім’я використовується для прототипу, хоча на батьківщині, в Китаї, автомобіль отримав офіційну назву Xingyue L, що відразу видає його 7-ми місний інтер’єр. Основою для новинки послужила платформа Volvo CMA, яку так само використовували для Geely Tugella і Preface.

Офіційна прем’єра нового Geely KX11 очікується в Шанхаї, на автомобільній виставці в 2021 році. Саме після цієї презентації автомобіль обіцяють виставити в дилерських центрах Китаю, розкривши повний список характеристики і комплектацій. За словами представників компанії, дана модель так само буде доступна на територіїУкраїни. Скоріш за все на європейський ринок новий Джилі KX11 надійде в 2022 році. 

За даний період виробник допрацює Джилі KX11 під європейські стандарти і отримає повний пакет необхідних документів для старту продажів в Європі. Як вже говорили, новий кросовер буде найбільшим SUV в лінійці компанії, побудованим на платформі CMA і розрахований на 7 посадочних місць.

З такими розмірами і містким інтер’єром, новий Geely KX11 складе основну конкуренцію новим Kia Sorento і Hyundai SantaFe. Швидше за все, що конкуренція буде не тільки в плані комплектації, сучасних функцій або інших характеристик, а й в ціновій політиці. Все ж ніхто не відміняв моделі SUV в лінійці компанії Джилі, та ж Tugella поки користується попитом і скоріше за все буде дешевше нового KX11. Саме тому поки важко сказати, наскільки швидко виросте популярність нового Geely KX11 в порівнянні з іншими кросоверами марки.

Під капотом нового Джилі KX11 зможуть запропонувати два турбованих двигуна, об’ємом 2,0 літра. Залежно від модифікації агрегату, потужність складе 218 або 238 конячок. Більшість комплектацій кросовера будуть передньопривідними, але ось в топовом варіанті обіцяють встановити повний привід. Що стосується інтер’єру Geely KX11, то багато інформації виробник поки не відкрив. Передбачається два варіанти компонування салону, на 5 або 7 посадочних місць. Якою буде формула посадки для 7-ми місцевого варіанту поки не розкривають.

Найбільше повинна здивувати передня панель Geely KX11. Приладова панель буде повністю цифровий, але набагато цікавіше величезний дисплей мультимедійної системи, який розтягнутий від центру і на всю праву частину панелі. Насправді це лише візуальний ефект, в реальності під суцільним склом приховано два окремих дисплея на 12,3 “. Перший екран виконує роль мультимедійної системи і управляє всіма належними йому функціями. Другий дисплей призначений суто для переднього пасажира.

Кількість механічних кнопок в салоні Geely KX11 зведено до мінімуму. Зокрема невелика панель по центру панелі, кілька кнопок управління на центральному тунелі. Сам же центральний тунель виглядає досить просто. На самому початку невеликий поглиблення для бездротової зарядки, трохи далі важіль трансмісії, пара підстаканників, кнопка електромеханічного ручника і селектор режимів пересування.

Поки невідомо, наскільки сильно зміниться новий Джилі KX11 поки вийде за межі Китаю. Не виключено, що двигун може трохи потужності, а в списку систем безпеки або комфорту недорахуватися пари асистентів. Тим не менш, ціна новинки повинна здивувати і стати основним конкурентом для корейських автомобілів. Ближче до старту продажів Geely KX11 виробник пообіцяв розкрити більше інформації про новий кросовер.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!