Які рідкісні електромобілі купують українці

0
64

За лютий в Україні продано 538 нових і старих електромобілів. Причому, серед них – не тільки масові Nissan Leaf і Tesla, але і вельми екзотичні моделі.

Як правило, найбільш рідкісні електромобілі в Україні – моделі для китайського ринку. Причому, це не обов’язково саме китайські електрокари. Наприклад, до нас возять бюджетний електрокроссовер Renault City K-ZE за $ 14 тис. Або електричний варіант седана Nissan Sylphy (у нас його продавали як Sentra) – цих авто в лютому купили по 4 штуки. Також придбали пару Dongfeng X-NV – це електрична Honda HR-V.

Деякі китайські електромобілі демонструють дуже круті характеристики. Так, кросовер BYD Tang (їх придбали два) потужністю 482 к. с. стартує до сотні за 4,4 с і може проїхати 500 км без підзарядки.

А Xpeng G3 і 520 км проїхати може (принаймні, так на папері). Ми вже якось писали тобі про цей кросовер, який називають китайською Tesla Model Y. Такий електрокар знайшов одного покупця, як і седан GAC Aion S – його запас ходу дорівнює 510 км.

А з Південної Кореї в Україну приїхали два Samsung SM3 – це місцева версія електрокара Renault Fluence ZE По суті, два авто відрізняються тільки логотипами.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!