На продаж виставлено рідкісний McLaren F1 1995 року випуску (ФОТО)

0
207

Дилер рідкісних машин Issimi виставив на продаж суперкар McLaren F1 1995 року випуску. За інформацією продавця, один з усього семи, коли-небудь офіційно проданих в США, і один з 64 коли-небудь зібраних. Ціна продажу авто може скласти 15 млн доларів.

Про виставлений на продаж McLaren F1 продавець не повідомляє практично нічого. Дилер стверджує, що машина знаходиться в прекрасному технічному стані, так як за нею ретельно доглядали. Крім того, наголошується, що автомобіль має скрупульозно задокументовану історію. Але оприлюднений лише той факт, що у цього спорткара було тільки 2 власника. Іншу інформацію продавець здійснює поставку покупцю тільки за запитом з боку зацікавленого покупця.

З огляду на малу кількість зібраних McLaren F1 і їх колекційну привабливість, у відкритому продажі машини в хорошому стані з’являються дуже рідко і оцінюються в вагомі суми.

Так, в серпні 2019 го один з таких авто був проданий з аукціону за 19,8 млн доларів (очікувалося, що ціна продажу буде вище і досягне 23 млн доларів). Правда, в цьому випадку висока ціна пояснюється тим, що проданий авто – всього один з двох коли-небудь випущених на дороги загального користування суперкарів в модифікації LM. Проте це один з найдорожчих Mclaren F1 на планеті.

У списку знаменитостей, які коли-небудь володіли McLaren F1 , значиться глава Tesla Ілон Маск. Бізнесмен купив автомобіль, коли йому було 28 років. При цьому його ж можна вважати і винуватцем скорочення числа існуючих суперкарів: свій McLaren F1 Ілон Маск розбив приблизно через рік після придбання.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!