Honda представила кросовер Vezel нового покоління

0
308

Компанія Honda Motor провела онлайн-презентацію компактного кросовера Vezel нового покоління. Поки модель дебютувала тільки в праворульній версії і специфікації для Японії. Варіант для зовнішніх ринків, в тому числі під ім’ям HR-V, буде представлений пізніше.

Хоча попередній варіант моделі Vezel ніколи офіційно не поставлявся до України і відомий у нас тільки у вигляді авто із Європи чи із США, для компанії Honda – це дуже успішний продукт: з моменту появи в 2013 році моделі і по теперішній час по всьому світу продано 3, 84 млн таких автомобілів, тобто, в середньому щорічно продавали 480 тис. Vezel / HR-V минає генерації. Цей кросовер, крім Японії, випускають ще в дев’яти країнах.

Технічних даних про новий кросовер Vezel поки немає. Модель показали зовні і всередині, а також назвали гаму двигунів. Новинка була створена з чистого аркуша, а не шляхом модернізації моделі-попередника. Прес-служба компанії Honda відзначає, що в створенні нового Vezel інженери керувалися ідеєю розробити максимально зручний для використання всіма категоріями клієнтів автомобіль.

У зовнішньому дизайні нового кросовера Vezel набагато більше характеру, ніж в попередника. Тут присутній двохоб’ємний профіль з вираженою носовою частиною, боковини без молдингів, агресивне оформлення передка з «насупленими» фарами. Додатковою динамічності образу автомобіля надають широкі фаски навколо колісних арок, а також поясна подштамповка-грань.

У салоні нового Honda Vezel немає зайвого пластика, навпаки, передня панель з формоутворення спрощена: дефлектори вентиляції візуально об’єднали в цільну горизонталь, екран медіасистеми за останньою модою виконали на манер планшета, при цьому рульове колесо – трьохспицеве з товстим ободом.

Кросовер буде випускатися з двома варіантами силових установок – з 1,5-літровим бензиновим мотором і безступінчатим варіатором, а також з гібридною трансмісією e: HEV . Перший варіант буде передньопривідним, другий – з системою повного приводу під назвою Real Time AWD . Продажі нового кросовера Vezel почнуться в Японії в квітні 2021 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!