Lotus показав новий електричний спорткар

0
276

Марка Lotus представила концепт-кар E-R9, який базується на технологіях гіперкара Evija.

Головна ідея нового концепт-кара Lotus E-R9 – це продемонструвати, якими будуть автомобілі для гонок на витривалість в 2030 році. Обтічний електрокар був розроблений в дочірній компанії Lotus Engineering як вітрину досягнень в області електрифікації, а також аеродинаміки.

Створенням концепту E-R9 займалася команда фахівців, до якої увійшли Річард Хілл, який відповідає в марці Lotus за аеродинаміку, і Льісс Керр, технічний директор Geely Group Motorsports International . Візуалізувати новинку взялася команда головного дизанера бренду Lotus Расселла Карра. Абревіатура ER в назві концепту означає Endurance Racer , а цифра «9» відсилає до розробленого Коліном Чапменом Lotus Mark IX .

Частина технологій електричний спорткар E-R9 запозичив у моделі Evija . Спорткар надають руху чотири незалежних електродвигуна, а джерелом струму служить батарея з просунутою структурою. Серед інших особливостей варто відзначити змінюють форму кузовні панелі, які розташовані на дельтовидні профілі. Вони адаптуються під характер руху машини і регулюють потоки повітря, причому як в ручному, так і автоматичному режимі.

Вертикальні площини на кормі E-R9 також виконують важливу функцію: вони допомагають на високих швидкостях автомобілю міняти напрям, так як на них починають діяти додаткові аеродинамічні сили. За задумом виробника, все це буде виглядати як політ на винищувачі. Але випробувати новий спорткар E-R9 можна буде не раніше 2030 року, хоча не виключено, що концепт так і залишиться на рівні умоглядної проекту.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!