Авто

Новий кросовер Ford перевершив очікування, а всі моделі Tesla розчарували запасом ходу

Share

При виборі електромобіля, кожен майбутній власник даного виду транспорту звертає увагу на запас ходу. Адже саме від цього показника залежить, наскільки ви будете прив’язані до розетки. Після виходу на ринок модель обов’язково проходить сертифікацію у профільних організацій, які і перевіряють її відповідність реального показника.

Однак бувають ситуації, коли реальний запас ходу у нових електромобілів буде вищою, ніж той, що заявлений виробником і затверджений перевіряючим органом. Саме так і сталося з кросовером Ford Mustang Mach-E. Напередодні виходу моделі на ринок фахівці Агентства з охорони навколишнього середовища ЕРА перевірили запас ходу, який був заявлений виробником (від 340 до 483 км в залежності від батареї). Експерти заявили, що реальні цифри трохи перевищують ті, що вказані в специфікаціях.

Інсайдери вирішили не залишатися осторонь і перевірити в реальних умовах, на що здатний Mustang Mach-E. Фахівці видання Edmunds протестували кілька версій авто і порівняли показники з даними EPA. Так, для повнопривідної модифікації AWD виробником відзначений показник в 483 км, а на тестах електрокар зміг подолати на одному заряді 490 км. При цьому профільна організація оцінила дальність дії в 435 км. До слова, погодні умови були обрані ідентичні.

Тобто реальний діапазон виявився на 12,6% вище заявленого, а споживання енергії, навпаки, на 10,5% нижче. Новий електрокроссовер Форд у версії Extended Range AWD фактично працює краще, ніж його оцінили в EPA і в компанії. При цьому всі моделі Tesla, які також були перевірені Edmunds в «природному середовищі», розчарували зворотними результатами. Так, Model S Performance подолала в тестах близько 512 км (проти 525 км від EPA), стандартна Model 3 – 373 км (замість 402 км), Model 3 Performance – 412 км (замість 500 км), Model Y – 423 км (замість 468 км), а кросовер Model X – 473 км (замість 528 км).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: FordTesla

Останні записи

В Україні з 1 червня для власників електромобілів запровадять новий тариф

У червні 2024 року Кабмін планує збільшити тариф на електроенергію для населення. Про це розповів…

10.05.2024

Найрозкішніший кросовер Hyundai показали на нових рендерах

Hyundai не збирається зупинятися у розвитку власної лінійки електромобілів, особливо коли попит на такі машини…

10.05.2024

Наступного року у Audi Q6 та Porsche Macan з’явиться серйозний конкурент: уперше показано новий Volvo EX60

До дебюту готується новий кросовер Volvo EX60 2025 року. Ця модель в лінійці бренду замінить…

10.05.2024

SEAT готує електромобіль вартістю 20 тисяч євро

За слова Гріффітса, група SEAT зосереджена на популяризації бренду Cupra, оскільки він приносить більший прибуток, однак,…

10.05.2024

Volkswagen відмовиться від моделей GTX на користь повернення до знаків GTI та R

Через три роки після відродження шильдика GTX для позначення продуктивних версій електричних моделей сімейства ID,…

10.05.2024

У США побільшає електромобілів, які можна купити з держпідтримкою

Міністерство фінансів та Податкове управління США скоригували перелік вимог до виробників електромобілів, які розраховують продавати…

10.05.2024