Авто

Оновлений седан Camry вже можна купити у Японії

Share

Першими рестайлінгову Toyota Camry отримали американці – в Штатах така модель дебютувала ще минулого літа. Під кінець 2020 го представили посвіжілу «четирьохдверку», призначену для Європи. А тепер прийшла черга Японії, причому там подвійна прем’єра: разом з седаном Camry оновився і його клон від Daihatsu – Altis. Нагадаємо, близнюка під маркою Daihatsu (належить Тойоті) випускають з 2000-го (зрозуміло, він міняв покоління одночасно з Camry), цей седан адресований в основному корпоративним клієнтам, так що тираж невеликий.

У Camry для японського ринку програма рестайлінгу така ж, як для США і Старого Світу: модель обзавелася новим переднім бампером з С-образними блискучими вставками, з верхньої решітки прибрали яскраво виражений «дзьоб», плюс розширені асортимент дисків і палітра кольорів кузова. Крім того, японцям, як і американцям, доступна «оспортівленная» версія, на батьківщині Тойоти вона зветься WS (Worldwide & Sporty), біля грат і повітрязабірників такий «четирехдверка» тепер інша сітка, плюс нові накладки на бампері.

Головна обновка в салоні – підноситься над передньою панеллю 9-дюймовий екран мультимедійної системи (споатку був 8-дюймовий дисплей, вбудований в панель), через що центральні дефлектори обдування довелося перенести нижче. Ну і ще злегка освіжили «приборку». Також доопрацьований комплекс систем безпеки Toyota Safety Sense: система автоторможенія навчилася розпізнавати пішоходів і велосипедистів як спереду, так і при повороті, доданий «асистент відстеження смуги руху».

В Японії Toyota Camry буває тільки у вигляді гібрида, техніку міняти не стали: до складу установки входять «атмосферник» 2.5 (178 к.с.) і електромотор (120 к.с.), седан має електромеханічний варіатор. Для всіх комплектацій передбачений повний привід E-Four з окремим електродвигуном на задній осі (7,2 к.с.), що допомагає рушити з місця.

Оновлена Тойота Кемрі для Японії
Оновлена Тойота Кемрі для Японії
Оновлена Тойота Кемрі для Японії

«Чотирьохдверка» Altis від Camry в плані дизайну відрізняється лише емблемами, у неї аналогічна гібридна установка (є і E-Four), але при цьому модель Daihatsu пропонується в єдиному «середньому» варіанті виконання G (у Тойоти п’ять комплектацій).

Оновлений седан Toyota коштує від 3 485 000 до 4 672 000 йен, що еквівалентно приблизно 1 – 1,5 млн гривень за актуальним курсом. За Daihatsu Altis просять мінімум 4 053 000 йен – це близько 1,3 млн гривень.

Оновлений Daihatsu Altis
Оновлений Daihatsu Altis
Оновлений Daihatsu Altis

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Toyota Camry

Останні записи

Водіям підказали, як заощадити на рідині, що омиває, влітку і не зіпсувати автомобіль

З настанням теплої пори року автовласники часто заливають у бачок склоомивача замість спеціальної миючої рідини…

05.05.2024

Mercedes-Benz EQXX проїхав 1010 кілометрів на одній зарядці (відео)

Mercedes-Benz EQXX проїхав із Ер-Ріяду до Дубая на одній зарядці батареї. Mercedes-Benz прозвітував про третій…

05.05.2024

Lamborghini Revuelto отримає тюнінговий обвіс за ціною суперкара Huracan (фото)

Супергібрид Lamborghini Revuelto отримає обважування від DMC за ціною суперкара Huracan. Навесні 2023 року компанія…

05.05.2024

Українці масово позбавляються автомобілів: названо причину

У квітні в Україні на внутрішньому ринку зареєстровано 124,5 тис. перепродажів вживаних легкових автомобілів, що…

05.05.2024

Toyota Boshoku показала концепт «мінівену майбутнього» (фото)

Бренд Boshoku, що належить Toyota, у рамках Пекінського автосалону представив концепт «мінівену майбутнього». Розробка з…

05.05.2024

В Україні набрали чинності зміни до ПДР

Відтепер на навчальних автомобілях в Україні не має бути знаків із літерою «У». Відповідні зміни…

05.05.2024