Оновлений седан Camry вже можна купити у Японії

0
455
Оновлена Тойота Кемрі для Японії

Першими рестайлінгову Toyota Camry отримали американці – в Штатах така модель дебютувала ще минулого літа. Під кінець 2020 го представили посвіжілу «четирьохдверку», призначену для Європи. А тепер прийшла черга Японії, причому там подвійна прем’єра: разом з седаном Camry оновився і його клон від Daihatsu – Altis. Нагадаємо, близнюка під маркою Daihatsu (належить Тойоті) випускають з 2000-го (зрозуміло, він міняв покоління одночасно з Camry), цей седан адресований в основному корпоративним клієнтам, так що тираж невеликий.

У Camry для японського ринку програма рестайлінгу така ж, як для США і Старого Світу: модель обзавелася новим переднім бампером з С-образними блискучими вставками, з верхньої решітки прибрали яскраво виражений «дзьоб», плюс розширені асортимент дисків і палітра кольорів кузова. Крім того, японцям, як і американцям, доступна «оспортівленная» версія, на батьківщині Тойоти вона зветься WS (Worldwide & Sporty), біля грат і повітрязабірників такий «четирехдверка» тепер інша сітка, плюс нові накладки на бампері.

Головна обновка в салоні – підноситься над передньою панеллю 9-дюймовий екран мультимедійної системи (споатку був 8-дюймовий дисплей, вбудований в панель), через що центральні дефлектори обдування довелося перенести нижче. Ну і ще злегка освіжили «приборку». Також доопрацьований комплекс систем безпеки Toyota Safety Sense: система автоторможенія навчилася розпізнавати пішоходів і велосипедистів як спереду, так і при повороті, доданий «асистент відстеження смуги руху».

В Японії Toyota Camry буває тільки у вигляді гібрида, техніку міняти не стали: до складу установки входять «атмосферник» 2.5 (178 к.с.) і електромотор (120 к.с.), седан має електромеханічний варіатор. Для всіх комплектацій передбачений повний привід E-Four з окремим електродвигуном на задній осі (7,2 к.с.), що допомагає рушити з місця.

«Чотирьохдверка» Altis від Camry в плані дизайну відрізняється лише емблемами, у неї аналогічна гібридна установка (є і E-Four), але при цьому модель Daihatsu пропонується в єдиному «середньому» варіанті виконання G (у Тойоти п’ять комплектацій).

Оновлений седан Toyota коштує від 3 485 000 до 4 672 000 йен, що еквівалентно приблизно 1 – 1,5 млн гривень за актуальним курсом. За Daihatsu Altis просять мінімум 4 053 000 йен – це близько 1,3 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!