Гіперкар SSC Tuatara встановив світовий рекорд швидкості

0
354

Компанія Shelby Supercars поділилася інформацією про те, що купе Tuatara втретє спробував встановити світовий рекорд швидкості.

За підсумком двох заїздів власнику першого примірника гіперкара Ларрі Капліну вдалося показати середню швидкість в 455,28 км / г. Цей показник дійсно є рекордним, але тільки офіційно.

Для заїздів використовували території випробувального полігону космічного центру Кеннеді. Нагадаємо, що в ході першої спроби гіперкар вдалося розігнати до 508,7 км / год. Тепер же організатори заїзду зіткнулися з деякими труднощами. Довжина ЗПС полігону становить всього 3,7 кілометра і ще близько півтора кілометрів відвели на гальмування. Глава компанії Shelby Supercars зазначив, що довелося змінити алгоритм розгону, а нинішні заїзди виявилися вчетверо складніше, ніж найперші.

Було проведено два заїзди, адже це вимога книги рекордів Гіннеса, по одному в кожну сторону. Гіперкар зміг продемонструвати максимальну швидкість 460,4 км / год, однак заліковим став середній результат. Для фіксації рекорду було використано кілька комплектів стежать пристроїв, а також запрошені незалежні спостерігачі.

На даний момент офіційний рекорд максимальної швидкості серед серійних автомобілів належить компанії Koenigsegg . У 2017 році гіперкар Agera RS зміг продемонструвати максимальну швидкість 447,2 км / г. Однак ж не можна не нагадати, що в 2019 році прототип компанії Bugatti на треку іспитатель¬ного центру в Ера-Лессене зміг розігнатися до 490,48 км / год, однак даний результат в офіційному рейтингу не було зафіксовано, адже Chiron Super Sport їхав лише в одну сторону.

Представники SSC вже повідомили про те, що компанія має намір повернутися до випробувань. Автовиробник хоче, щоб гіперкар подолав позначку 300 миль / год (482 км / ч). Але на титул творця найшвидшого автомобіля у світі претендують багато автовиробників. В 2021 році ательє Hennessey виведе на тести Venom F5 , який в теорії зможе розігнатися до 500 км / г. Koenigsegg намір повернути собі титул за допомогою гіперкара Jesko Absolut , розрахункова швидкість якого складає 530 км / г.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!