Авто

Ford Mustang стане повністю електричним 2028 року

Share

Ця новина цілком очікувана, хоча вона ще не є офіційною. Однак варто зазначити, що джерело достовірне. Як повідомляє Autoline Daily з посиланням на дані AutoForecast Solutions, повністю електричний Ford Mustang повинен з’явитися в якості моделі 2028 року, таким чином, він піде по стопах абсолютно нового Mustang Mach-E 2021 року.

Це має велике значення по ряду причин, ключовий з яких є те, що це покладе край «формулі маслкар», яка існувала десятиліттями. Як тільки Ford прийме рішення про електромобіль, справедливо буде припустити, що Chevrolet і Dodge підуть його приклад. У звіті також говориться, що нинішній Mustang шостого покоління буде продовжувати випускатися протягом наступних семи років.

Коли очікувати?

І для ясності: очікується, що в Mustang наступного покоління повністю відмовляться від двигунів внутрішнього згоряння. Повні 7 років до появи Mustang EV дають Ford достатньо часу, щоб витягти цінні уроки з Mach-E і застосувати їх до свого легендарному спорткару. Виробництво буде тривати на заводі Flat Rock Assembly в Детройті, де будується нинішній Mustang. Якщо все піде за планом, випуск повністю електричного Mustang почнеться в грудні 2028 року.

Що стосується планів на покоління S650 Mustang, дебют якого очікується у 2022 або 2023 році, то в звіті про це не згадується, але, згідно з раніше опублікованою зарубіжними виданнями інформації, S650 пропрацює протягом 8 років. Якщо це так, то це суперечить графіку запуску повністю електричного Mustang.

Як не дивно, в Мережі поки жодного разу не були опубліковані шпигунські фотографії S650 Mustang, що незвично для будь-якого нового автомобіля, дебют якого відбудеться в найближчому майбутньому. Це не означає, що покоління S650 повністю виключено, скоріше, це буде просто велике оновлення за нинішній Mustang, випущеного в 2013 році. По суті, це може служити тимчасовим заходом до кінця 2028 року, коли буде готовий повністю електричний Mustang.

Подібно General Motors і інших основних автовиробникам, Ford прихильний ідеї електромобілів майбутнього. З урахуванням того, що деякі країни і штати США різко оголосили про плани заборонити продаж нових автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння, для Ford має сенс проявити ініціативу зі своєю найвідомішою табличкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Ford Mustang

Останні записи

Водіям підказали, як заощадити на рідині, що омиває, влітку і не зіпсувати автомобіль

З настанням теплої пори року автовласники часто заливають у бачок склоомивача замість спеціальної миючої рідини…

05.05.2024

Mercedes-Benz EQXX проїхав 1010 кілометрів на одній зарядці (відео)

Mercedes-Benz EQXX проїхав із Ер-Ріяду до Дубая на одній зарядці батареї. Mercedes-Benz прозвітував про третій…

05.05.2024

Lamborghini Revuelto отримає тюнінговий обвіс за ціною суперкара Huracan (фото)

Супергібрид Lamborghini Revuelto отримає обважування від DMC за ціною суперкара Huracan. Навесні 2023 року компанія…

05.05.2024

Українці масово позбавляються автомобілів: названо причину

У квітні в Україні на внутрішньому ринку зареєстровано 124,5 тис. перепродажів вживаних легкових автомобілів, що…

05.05.2024

Toyota Boshoku показала концепт «мінівену майбутнього» (фото)

Бренд Boshoku, що належить Toyota, у рамках Пекінського автосалону представив концепт «мінівену майбутнього». Розробка з…

05.05.2024

В Україні набрали чинності зміни до ПДР

Відтепер на навчальних автомобілях в Україні не має бути знаків із літерою «У». Відповідні зміни…

05.05.2024