Mercedes показав електричний кросовер з зарядкою до 80% за півгодини (фото)

0
345

Mercedes-Benz представив серійну версію п’ятидверного електричного кросовера EQA, який в топі пропонує запас ходу більше 500 кілометрів і зарядку до 80% всього за півгодини. 

За зовнішнім виглядом це практично повна копія бензинового Mercedes GLA, але з оновленим оформленням передньої і задньої частин кузова. А ще машина трохи довша і вища свого прабатька. Габарити новинки становлять 4463 × 1834 × 1620 мм, колісна база – 2729 мм.

Першою на ринок вийде модель з асинхронним електродвигуном потужністю 190 к.с. на передній осі і запасом ходу в 426 кілометрів. Вона може розганятися до сотні за 8.9 секунди, а максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 160 кілометрів на годину. Пізніше з’явиться версія на 272 к.с. і запасом ходу більше 500 кілометрів.

Живить автомобіль 420-вольта літій-іонна батарея з 200 осередків ємністю 66.5 кіловат-години. Компанія обіцяє, що зарядитися з 10 до 80 відсотків можна за півгодини, але при використанні 100-кіловатної станції, а звичайне 11-кіловатний пристрій забезпечить повне заповнення запасу енергії за п’ять годин і 45 хвилин.

Спеціально для цього електрокара Mercedes-Benz розробила ексклюзивні легкосплавні диски розміром до 20 дюймів, які можуть бути дво- або трибарвними, але в базовій конфігурації вони 18-дюймові.

Також автомобіль оснащується адаптивними фарами, електроприводом дверей багажника, сидіннями з регулюванням по чотирьох напрямках, системами допомоги водієві з утриманням в смузі і інформаційно-розважальною системою MBUX. 

Розмір дисплея, встановлений на місці приладової панелі, варіюється від 7 до 10.25 дюйма в залежності від комплектації, а в якості опції пропонуються атмосферне підсвічування і спортивний мультируль. Крім того, за доплату можна замовити панорамний дах, проекційний екран і адаптивні амортизатори. 

Більше фото новинки нижче:

Збирати Mercedes-Benz EQA будуть в Німеччині і Пекіні, а в продажу у європейських дилерів він з’явиться навесні за ціною від 47 540 євро. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!