Aston Martin випустила машину Джеймса Бонда за 100 мільйонів (фото)

0
910

Компанія Aston Martin випустила лімітовану серію класичних спорткарів DB5 Continuation з «Годфінгера» – третього фільму про Джеймі Бонда, який вийшов в 1964 році. Машини стали точною копією знаменитого автомобіля агента 007 і зберегли шпигунські примочки.

До розробки реплік залучили кіностудію Eon Productions, що володіє правами на франшизу, і Кріса Корбоулда, який з початку 1980-х відповідає за спецефекти в «бондіані».

В оснащення автомобіля увійшли вбудовані в фари бутафорські кулемети Browning, які вміють імітувати стрілянину, задній куленепробивний екран, що повертаються номерні знаки, а також системи створення димової завіси і розбризкування масла на дорогу.

Крім того, в салоні є екран радіолокатора, бортовий телефон і спеціальний потайний відсік під водійським сидінням для зберігання зброї. А ось катапульту з метою безпеки було вирішено не ставити.

Хоч спорткар повністю функціонує і оснащений 4-літровим шестициліндровим двигуном потужністю 290 кінських сил, їздити на такому по дорогах загального користування не вийде – авто має статус колекційної машини.

Всього планується випустити 25 екземплярів DB5 Continuation. Кожен збирається вручну фахівцями в англійському місті Ньюпорт-Пагнелл – на це йде близько 5000 годин. Вартість автомобіля без урахування податків становить 2.75 млн фунтів стерлінгів (біля 100 млн гривень) і всю партію вже розкупили колекціонери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!