Представлений найбільш енергоефективний електрокар на планеті

0
183

В останні роки автомобілі з електричним приводом стають все популярнішими. Однак недавнє дослідження показує , що вони не такі вже й екологічні. Нову концепцію пропонує нідерландська компанія Lightyear, яка створила прототип автомобіля, здатного довше пересуватися без підзарядки за рахунок сонячної енергії і продуманої форми корпусу.

Зазвичай для збільшення автономності в електромобілях використовується стандартний підхід – збільшення ємності акумуляторів, що в підсумку призводить до обваження транспортного засобу. Можна задіяти композитні матеріали, що знижують вагу, але це значно збільшує вартість машини. За словами представників компанії Lightyear, вони створили найбільш енергоефективний п’ятимісний автомобіль в світі.

Електрокар Lightyear One отримав незвичайну видовжену конструкцію, що дозволило встановити на дах сонячну панель. Разом з відмінною аеродинамікою і рекордним коефіцієнтом лобового опору (0,20) це дає 60 км пробігу без додаткової підзарядки. Розробники врахували досвід існуючих електрокарів, встановивши невеликий акумулятор і корпус з легких матеріалів.

Повідомляється, що всі ці показники роблять його в два рази ефективніші будь-якого іншого електромобіля, дозволяючи проїхати в значно більшу відстань без необхідності підзарядки.

Точної інформації про терміни виходу на ринок і технічних характеристиках електрокара поки немає.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!