Опублікували свіжі дані про нові Toyota Land Cruiser 300 і Prado

0
160

Наступник Toyota Land Cruiser 200 є однією з найбільш очікуваних новинок в автомобільному світі. Чуток і домислів про нове покоління позашляховика настільки багато, що в Toyota вже не спростовують їх. На цей раз японський портал BestCarWeb, посилаючись на власні джерела, написав, що нові позашляховики сімейства Toyota Land Cruiser можуть стати гібридами.

Нагадаємо, повнорозмірний рамний позашляховик Toyota Land Cruiser 200 проводиться вже 13 років – з 2007 року. З 2018 японські видання періодично публікують нові дані про наступне покоління моделі, який отримає індекс «300».

Так, спочатку повідомлялося, що Toyota Land Cruiser 300 може дебютувати восени 2021 року, пізніше з’явилася інформація з іншими термінами – новинку представлять вже в квітні наступного року. При будь-якому з цих розкладів, зовнішній вигляд новинок вже затверджений, і за інформацією джерела, він буде максимально наближеним до того, що показано на рендерних зображеннях журналу.

З нових відомостей: Toyota Land Cruiser 300 отримає модифікацію GR Sport, але при цьому форсованого двигуна чекати не варто, а ось змінений стайлінг і переналаштована підвіска – повинні бути.

Решта відомості вже згадувалися раніше. Так, на зміну 4,6-літровому бензиновому «атмосфернику» V8 прийде гібридна силова установка з 3,5-літровим мотором, віддача якого складе 299 к.с. і 356 Нм, ще близько 180 к.с. додасть електродвигун. Крім того, виробник запропонує бітурбірованний 3,5-літровий V6 серії V35A-FTS віддачею 415 к.с. Такий агрегат на даний момент встановлюють на представницький седан LS 500h.

Ще однією новинкою повинен стати дизельний мотор об’ємом 3,3 літра, його параметри поки не розкриваються. Не виключено, що в перспективі на його основі теж побудують гібридну версію. У салоні очікується більший дисплей медіасистеми – 12,3 дюйма.

Уточнено терміни прем’єри нового Toyota Land Cruiser Prado  – це зима 2022 року. Позашляховик спочатку запропонують з оновленим турбодизелем, який встановлюється на актуальну версію моделі, а в другій половині 2023 року Prado отримає нову бензинову «турбочетвірку» об’ємом 2,4 літра з стартер-генератором (mild-hybrid).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!