Перший електричний Bentley стане седаном (фото)

0
103

Bentley готується вступити в сегмент електричних авто. За даними Autocar, піонером електричної лінійки марки стане розкішний седан з «високою посадкою», який дебютує на раніше 2025 року.

Слідом за седаном виробник з Крю випустить ряд інших електричних авто в різних форм-факторах, а до 2030-го, відповідно до поточного плану, всі моделі Bentley стануть повністю електричними. Вже з 2026-го компанія електрифікує 100% своїх моделей: у виробничій лінійці залишаться тільки «зелені» авто і підключаються гібриди.

Очікується, що базою для первістка електричного сімейства Bentley стане платформа PPE , на якій в рамках проекту Artemis (Артеміда) розробляє свій інноваційний електрокар Audi . У компанії Bentley цю інформацію поки не підтвердили.

Як повідомляє Autocar, електричний Bentley отримає кузов типу седан і відносно високий дорожній просвіт, який обумовлений необхідністю розташувати під підлогою об’ємний комплект батарей. Основні риси зовнішнього вигляду новинка отримає від представленого влітку 2019 го концепт-кара EXP 100 GT, проте ймовірно, що для серійної версії кузов підретушують на догоду аеродинаміці.

За словами технічного директора Volkswagen Group Маттіаса Рабе, за седаном піде «сімейство електрокарів», які будуть зібрані на «абсолютно новій платформі». В  Bentley розраховують на те, що до 2025-го доступними стануть акумулятори об’ємом від 110 до 120 кіловат-годин, завдяки яким більші машини зможуть проїжджати на одному заряді до 500 км.

До тих пір Bentley розраховує оснащувати електричними силовими установками тільки невеликі і средньорозмірні моделі, так що на запуск лінійки не варто чекати появи великого електрокара, який можна порівняти за габаритами з  Continental GT  або Flying Spur.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!