Nissan представив новий кросовер Note

0
1244

Компанія Nissan Motor Co., Ltd. 24 листопада представила абсолютно новий Nissan Note, модель, яка є дуже важливою моделлю для структурної реформи бізнесу Nissan NEXT.

Перший Note був випущений в січні 2005 року і позіціаніровався у вигляді «компактного автомобіля, з яким можна вільно насолоджуватися захоплюючим водінням і простим у використанні обладнанням, якого ніколи раніше не було доступно». З тих пір Note вибрали безліч клієнтів, і за 15 років було продано в цілому близько 1,46 мільйона одиниць моделі.

Потім, в листопаді 2016 року, через чотири роки після того, як з’явилося друге покоління моделі, японський хетчбек отримав нову електричну силову установку Nissan e-POWER. Потужне і чуйне прискорення і чудова безшумність були високо оцінені клієнтами. Крім того, автомобіль кілька разів ставав лідером продажів на внутрішньому ринку.

Тепер же настав час для виходу абсолютно нового Nissan Note. Нагадаємо, що перший раз Nissan Note третьої генерації анонсували ще в травні, коли компанія Nissan опублікувала тизерної відеоролик з новинками, які планується вивести на ринок найближчим часом. Тепер же відбулася офіційна презентація моделі.

Модель виглядає солідніше попередника, вона більше схожа на «традиційний» хетчбек, а не на мікровен: капот витягнувся і став більш рельєфним, а також з’явилася повністю світлодіодна оптика, що стала вужчою. Замість задертих вгору задніх ліхтарів складної форми встановили горизонтальні, «запливають» на багажну двері.

Для рідного ринку Nissan Note зберіг гібридну силову установку e-Power, яка, правда, пережила доопрацювання. Особливість цієї системи в тому, що бензиновий двигун не пов’язаний з колесами, він працює тільки як генератор, колеса ж обертає електромотор. Нинішній Nissan Note e-Power приводиться в рух електродвигуном EM57 з піковою віддачею в 109 к.с. потужності і 254 Нм крутного моменту. Живить все це 1,2-літровий HR12DE з віддачею в 79 к.с. (103 Нм). Ще у гібрида на батьківщині є повнопривідна версія з електромотором N2 на задній осі (4,8 к.с., 15 Нм).

Після поновлення, в порівнянні з попереднім Note, двигун отримав на 10% більше крутного моменту і потужність на 6% вище. Інвертор став на 40% менший і на 30% легший, ніж в першому поколінні, а також підвищився ККД двигуна, що призвело не тільки до поліпшення розгону, але і до підвищення паливної економічності.

В основу моделі лягла платформа CMF-B, на якій базуються багато інших новинок альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi, серед таких – останні Renault Clio і Captur, свіжий Nissan Juke, а також Dacia Logan і Sandero нового покоління (під брендом Renault бюджетники ще не представлені). При цьому автомобіль зменшився в розмірах: довжина дорівнює 4045 мм, ширина – 1695 мм, висота – 1505 мм, колісна база – 2580 мм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!