Назвали найбільш проблемні місця будь-якого авто

0
62

Навіть найнадійніший автомобіль час від часу ламається. Незважаючи на планове обслуговування, техніка не витримує навантажень і вимагає незапланованого візиту в автосервіс. Фахівці назвали п’ятірку найбільш проблемних місць в будь-якій машині.

Отже, найчастіша проблема, з якою звертається в автосервіс більшість водіїв – це помилка Check engine на панелі приладів – вона означає «перевірити двигун». Існує більше 200 можливих кодів несправностей, які викликають активацію цього попередження. Для більш точного виявлення проблеми потрібно провести діагностику всіх систем за допомогою спеціального приладу. Фахівці рекомендують не ігнорувати сигнал Check engine, потрібно вчасно виявити несправність, щоб вона не привела до більш серйозних наслідків.

Ще одна поширена проблема – це перегорілі запобіжники. Якщо після запуску мотора в автомобілі не працює якась опція – не нагрівається спіраль підпалу або не включається вентилятор системи охолодження – то справа, швидше за все, в них. Запобіжники можуть перегоріти через поганий генератора, невдалого «прикурювання» акумулятора, невмілого користування компресором. Потрібно знайти пошкоджені плавкі елементи і замінити їх. У разі повторного виходу з ладу запобіжника необхідно обов’язково звернутися до автоелектрика, щоб з’ясувати причину систематичних замикань проводки.

Також на українських дорогах часто ламаються деталі підвіски це ще одна часта проблема. При русі по ямах розбиваються сайлентблоки і гумометалеві опори. Вони ходять року три, після чого починає відчуватися втрата стабільності при русі машини. Виходять з ладу опорні підшипники, які приймають основні удари під час пробоїв. Він починає хрустіти і стукати. При низьких температурах і активній їзді часто ламаються амортизатори.

Засмічені форсунки уприскування паливної суміші – ще одна дуже часта проблема, яка виникає у більшості автомобілів. Виною тому – низька якість палива і забрудненість повітря. Щоб запобігти забрудненню форсунок, експерти радять заправлятися періодично миючими сортами бензину, які доступні на фірмових АЗС. Таке паливо дорожче, але ефект від його застосування помітний відразу. Дуже важливо також вчасно міняти повітряний фільтр, як мінімум не рідше одного разу на рік. Якщо економити на фільтрі, то забрудниться ще й дросельний механізм.

П’ята проблема стосується кліматичної установки. Підшипники вентиляторів можуть вийти з ладу через пару років експлуатації. Ця дрібна неприємність вимагає досить трудомісткої процедури розбирання передньої панелі і зміни блоку вентилятора цілком, що недешево і вимагає високої кваліфікації майстрів.

Звичайно, існує ще деякі проблеми, наприклад, періодично перегорають лампочки галогенних фар. Однак коштують вони не так дорого і поміняти їх можна самостійно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!