Експерти назвали 7 поширених помилок при зміні шин перед зимовим і літнім сезоном

0
304

Автовласники іноді допускають помилки при зміні шин перед зимовим або літнім сезоном. Експерти назвали найпоширеніші з них і дали рекомендації, включаючи необхідність огляду покришок на предмет зносу, порізів та інших дефектів.

Володимир Соловйов, журналіст медіа-видання «За кермом», не рекомендує використовувати зношені шини через можливі дефекти в зоні посадочних бортів. Далі вказується на необхідність перевірки колісних дисків, так як кромки можуть мати нерівності. Експерт не радить встановлювати гуму на ознаки корозії в зоні посадки покришок диски, мова йде про порушення герметичності, що викличе необхідність частої підкачки такого колеса.

Не можна монтувати покришку «насухую», а потрібно застосовувати спеціальну пасту. Помилкою називають неправильну установку покришки по малюнку протектора. Слід знайти стрілку на боковині, що вказує напрямок обертання, треба також періодично перевіряти тиск в шинах. Не слід ігнорувати процедуру балансування коліс. Деякі водії не зважають, що зношуючись, покришка стає легше, що викликає розбалансування.

Наступною поширеною помилкою є неправильна затяжка колісних болтів або гайок. Необхідний динамометрический ключ, а не балонний з відрізком труби для створення важеля. Покривати мастилом болти не слід через їх можливе самовільне відкручування при русі машини, що призведе до втрати колеса і можливого ДТП.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!