Головна Авто Ford позбавив Mondeo бензинових двигунів. Тепер або дизелі, або гібрид

Ford позбавив Mondeo бензинових двигунів. Тепер або дизелі, або гібрид

0
224

Американська компанія повідомила про своє рішення переглянути моторну гамму європейської версії моделі.

У Ford ще в 2018 році прийняли рішення про поступове згортання виробництва легкових машин по всьому світу. Раніше ми вже повідомляли про те, що скорочення легковий лінійки торкнеться в тому числі Mondeo (в США називається Fusion). Актуальне покоління цієї моделі з’явилося в 2014 році. В щодо незабаром модель змінить генерацію, але, очікується, що це буде паркетник. Так, новинка може замінити відразу три автомобілі: Mondeo, S-Max і Galaxy.

Поки що актуальний Ford Mondeo в Європі продається, але поступово позбавляється моторів. Так, тепер в гамі більше немає жодного звичайного бензинового двигуна. Так, ще навесні 2018 го лінійку покинули 1,0 і 2,0-літрові EcoBoost з віддачею в 125 к.с. (В першому випадку) і 203 або 240 к.с. (у другому). А тепер настала черга останнього бензинового варіанту – EcoBoost об’ємом 1,5 літра потужністю 165 к.с.

Тепер бензиновий мотор доступний тільки в складі гібридної силової установки. Так, пропонована на старосвітському ринку версія Mondeo Hybrid оснащується 2,0-літровим двигуном, що працює в тандемі з електродвигуном, а також генератором і літій-іонною батареєю ємністю 1,4 кВт * год. Сукупна віддача становить 187 к.с., а максимальний обертовий момент – 300 Нм. Система комплектується також безступінчатим коробкою передач; привід – передній.

Вибір на користь гібридів був зроблений через збільшення на них попиту. За даними європейського представництва компанії, останнім часом на ринку на гібриди припадає приблизно третина від загального продажу Mondeo. При цьому в ряді країн, наприклад, в Італії та Великобританії вибір на користь Mondeo Hybrid роблять 75% клієнтів.

Також в нинішній лінійці Mondeo залишився 2,0-літровий дизель EcoBlue в трьох варіантах форсування: 120 к.с. (Крутний момент – 340 Нм), 150 к.с. (370 Нм) і 190 к.с. (400 Нм). Молодша версія працює в парі з шестишвидкісною “механікою”, середня – або з нею ж, або з восьмиступінчастою «автоматом», найбільш потужний дизель комплектується виключно «автоматом» (у нього може бути як передній, так і повний привід).

Продажі Ford Mondeo в Європі поступово падають з 2016 року. Якщо ще в 2015-му дилери зуміли реалізувати 79 673 машини, то в 2019-му показник знизився до 39 555 шт. Цей результат на 20% менший, ніж роком раніше і на 50% менше в порівнянні з піковим для нинішнього покоління 2015 им.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.