Названі найбільш продавані автомобілі в світі

1
525

Зарубіжні аналітики визначили, що найбільшим попитом на світовому авторинку користуються пікап, кросовери і седани.

Аналітики BCSB представили рейтинг найпопулярніших моделей автомобілів в світі за результатами 2019 року. При підготовці звіту були використані дані про продажі в 140 країнах світу. Як з’ясувалося, позицію лідера 15 років поспіль зберігає японський седан Toyota Corolla, що пропонується на ринках більшості країн. За минулий рік тираж моделі склав майже 1,05 млн одиниць, що на 3% більше, ніж роком раніше.

На другому місці опинився американський пікап Ford F-Series, який вибрали трохи більше 1 млн автовласників по всьому світу Порівняно з 2018 роком, попит на модель знизився на 2%. При цьому 99% продажів пікапа довелося на країни Північної Америки.

Японський кросовер Toyota RAV4 розійшовся тиражем 950 тисяч примірників (+ 15%), що дозволило йому зайняти третє місце серед найбільш продаваних автомобілів в світі. У ТОП-5 також потрапили дві моделі бренду Honda – кросовер CR-V і сімейство Civic. Далі в списку йдуть Volkswagen Tiguan, Nissan X-Trail, пікап Ram і Nissan Sylphy, а замикає десятку Volkwswagen Polo.

Серед новинок лідером продажів 2019 року стало компактний німецький кросовер Volkswagen T-Cross: модель, створена на базі хетчбека Polo, розійшлася тиражем 186 тис. примірників.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!