Skoda представила «прощальну» версію для Kodiaq RS

0
522
Skoda Kodiaq RS

Нове видання «зарядженого» кросовера Skoda Kodiaq RS отримає в Чехії назву Challenge.

Нагадаємо, що кросовер Kodiaq RS був представлений на європейському ринку восени 2018 року. До України «заряджена» модифікація так і не приїхала, але в ЄС вона користувалася стійким попитом. Незважаючи на це, версія Kodiaq RS незабаром буде виключена з сімейства кросовера.

Головною причиною виключення кросовера Skoda Kodiaq RS з модельної лінійки компанії називається 2,0-літровий бітурбований дизельний мотор BiTDI , потужність якого становить 240 к.с., а крутний момент – 500 Нм. Він формально відповідає діючим екологічним нормам, але при цьому псує середні показники марки за викидами. Такий же мотор є і у  Volkswagen Passat , Arteon і  Tiguan. Вони теж незабаром втратять версій з даними «движком».

Перед тим, як прибрати з сімейства «заряджений» кросовер Kodiaq RS , компанія вирішила випустити «прощальну» серію моделі під назвою Challenge . Вона буде відрізнятися від стандартного виконання лише обладнанням: з’явиться трёхзоннний клімат-контроль, камери кругового огляду, електропривод передніх крісел, сервопривід п’ятих дверей і деякі інші опції.

Skoda Kodiaq RS
Skoda Kodiaq RS
Skoda Kodiaq RS
Skoda Kodiaq RS

Всього буде випущено 300 екземплярів Skoda Kodiaq RS Challenge . Вони будуть продаватися в Чехії за 1,4 млн крон або 50 тис. 900 євро. На даний момент стандартну версію Kodiaq RS вже замовити не можна. Але цей кросовер може повернутися на європейський ринок вже в 2021 році з бензиновим або гібридним силовим агрегатом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!