Електричні Honda побудують на базі нової платформи концерну General Motors

0
264

Компанія Honda оголосила про створення мінімум 2-х електричних авто на новій платформі концерну General Motors. Також вона буде використана на електрокарах Chevrolet, Cadillac, Buick, і пікапі GMC Hummer EV.

Нова платформа General Motors дозволяє створювати легкові і вантажні транспортні засоби з переднім, заднім або повним приводом. Головною особливістю платформи є тягова батарея Ultium , що складається з осередків прямокутної форми, які можна встановлювати в блоки вертикально або горизонтально. Тому шасі придатне для машин з будь-яким типом кузова.

Для своїх моделей Honda допрацює шасі, до того ж розробить унікальний зовнішній вигляд і інтер’єр. Нові електричні авто будуть збиратися на заводах GM (General Motors) в Північній Америці, а їх реалізація в США і Канаді почнеться в 2023 році.

Зараз в модельному ряду японської компанії є тільки один електричний автомобіль – компактний хетчбек Honda e , зібраний на платформі власної розробки. Задньоприводна потужністю 136 кінських сил пятідверка з камерами замість дзеркал і п’ятьма екранами в салоні може проїхати без підзарядки 220 кілометрів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!