Названі способи визначити швидку поломку АКПП в автомобілі

0
312

Експерти розповіли про способи передбачити швидку поломку АКПП, встановленої в автомобілі. “Автомат”, незважаючи на свою надійність, стикається з підвищеним зносом, оскільки нерідко використовується при значних навантаженнях.

Явний сигнал несправності АКПП, це ривки або вібрації, що спостерігаються в ході їзди на машині. Найчастіше вся справа в проблемах з гідравлічним блоком “автомата”, і якщо їх оперативно не усунути, ситуація буде ускладнюватися, що загрожує аварійною ситуацією. Ще одна ознака виходу АКПП з ладу – протікання трансмісійного масла. Спостерігається остання внаслідок зносу і пошкодження встановлених в авто гумових ущільнювачів. Важливо використовувати якісне паливо і регулярно оновлювати його запаси. Коли машина відмовляється рушати з місця і пробуксовує, потрібно звернути увагу на фрикційні диски, але не можна виключати проблему в гідроблоків. Якщо транспорт зазвичай їде без проблем, але при підйомі починає буксувати, а АКПП перемикається в режим роботи на зниженій передачі, потрібно перевірити рівень масла.

Якщо з ладу вийшов керуючий блок АКПП, це майже завжди говорить про необхідність серйозного ремонту. При погіршенні динаміки машини, виникненні стукотів або вібрацій слід оцінити стан гідравлічного трансформатора.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!