Авто

Фахівці розповіли про те, як зрозуміти, що пора терміново міняти ремінь ГРМ

Share

Перш за все варто згадати, що ремінь приводу газорозподільного механізму (ГРМ) використовується для того, щоб синхронізувати роботу системи запалювання з ходом поршнів і клапанів. Обрив ременя може викликати деякі проблеми.

Найчастіше, після обриву ременя ГРМ розпредвал перестає обертатися, а клапана зупиняються. Колінвал в свою чергу продовжує рух за інерцією, що може привести до пошкодження елементів распредвала, головки блоку циліндрів і багато іншого, що спричинить дорогий ремонт.

Тягнути з заміною ременя ГРМ не варто. Відповідно до рекомендацій автовиробника в залежності від моделі строк служби ременя становить від 50 до 100 тис. кілометрів. Однак варто пам’ятати, що навіть якщо у автомобіля маленький пробіг, а ременя більше п’яти років, його варто замінити, оскільки гума схильна до зносу через природне старіння. Термін служби можуть знизити і неправильна установка ременя, а також пролиті на нього технічні рідини і бруд.

При заміні ременя не варто на ньому економити, оскільки однією з причин його обриву може стати низька якість виробу. Однак, найчастіше проблеми з ГРМ викликають патьоки рідин під ременем, сторонні елементи, сильна чи недостатня перетяжка. Це може привести до прослизання, що спричинить нестабільну роботу мотора.

Необхідно уважно стежити за податком масла в районі ременя ГРМ, оскільки масло може мати негативний вплив на гуму. Також пильної уваги вимагають різні забруднення і сторонні предмети, які необхідно ж видаляти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: ГРМ

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024